گردشگری و رشته‌هایی که پنبه می‌شود

  • پنجشنبه 14 دی 1396

اخبار => گروه خبر

اقتصاد-آنلاین در روزهای اخیر بروز اعتراضات و ناآرامی‌ها در کشور بازتاب زیادی در رسانه‌های جهانی داشت، این اعتراضات و انتشار اخبار آن روی بخش‌های زیادی از کشور اثر گذاشت.
گردشگری و رشته‌هایی که پنبه می‌شود

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از شرق،  صنعت گردشگری کشور یکی از این بخش‌ها بود که اخبار این روزها در اولین گام آنجا را تحت‌تأثیر قرار داده است. بر اساس اخبار منتشرشده، برخی از گردشگران خارجی و تورهایی که از مقصد کشورهای اروپایی به ایران راهی بودند، سفر خود را لغو کرده‌اند. آیا این اثر مخرب دوام خواهد داشت؟ باید منتظر ماند. در همین زمینه از یک کارشناس و یک فعال و تورگردان حوزه گردشگری خواسته‌ایم آخرین خبرها و جزئیات در این زمینه را توضیح دهند. آنچه در ادامه آمده است مشروح نظرات آنهاست.

آغاز هشدارها

سمیه کارامد، کارشناس میراث و گردشگری: در اندک‌زمانی پس از توافق هسته‌ای و شروع به حذف تحریم‌ها علیه ایران (ژانویه ٢٠١٦)، گردشگری به مقصد ایران توجه زیادی را جلب کرد؛ رسانه‌های مختلف شروع به نوشتن از این مقصد بازگشته به صحنه گردشگری کردند؛ افراد آن را در فهرست آرزوهای خود جای دادند و شهرهای ایران بعد از ٣٧ سال دوباره در برنامه‌های سفر (itinerary) درخشیدند. یکباره گزارش‌ها و مقالات منفی درباره ایران جای خود را به مدح و ستایش‌ها از معماری هوش‌ربا، طبیعت زیبا و مردم میهمان‌نواز این کشور خاورمیانه‌ای دادند و یکباره سفر به ایران تبدیل به «مد روز» شد!

گذشته از آنچه به آن اشاره شد، مهم‌ترین اتفاق به‌روز‌شدن هشدارهای سفر برای مقصد ایران بود. اصولا هشدارهای سفر (Travel Warning) برای یک مقصد گردشگری، از روابط سیاسی بین کشورها و نیز اتفاقات داخلی آن مقصد خاص نشئت می‌گیرند؛ مشابه آنچه در ترکیه اتفاق افتاد و هشدارهای وزارت امور خارجه به اتباع ایرانی و لزوم اجتناب از سفرهای غیرضروری به شهرهای آشوب‌زده این کشور.

به دنبال توافق هسته‌ای، کشورهای انگلیس و فرانسه هشدارهای مسافرتی علیه ایران را یکباره کاهش دادند. پس از بازگشایی سفارت بریتانیا در تهران در ماه آگوست سال ٢٠١٥ دولت انگلستان توصیه‌های سفری پیشین خود را برای ایران به‌روز کرد و یکباره (به جز مناطق مجاور در نزدیکی افغانستان، پاکستان و عراق) کل کشور ایران در نقشه راهنما به رنگ سبز و امن برای سفر اعلام شد. دولت فرانسه نیز عملی مشابه و البته قدری محافظه‌کارانه‌تر در پیش گرفت و در دسامبر ٢٠١٥، قلمرو مرکزی ایران را به رنگ زرد درآورد و فقط برای مناطق مرزی ایران هشدار سفر در نظر گرفت.

در کنار انگلستان و فرانسه، استرالیا، آلمان، بلژیک، کانادا و بسیاری دیگر از کشورها نیز هشدارهای مسافرتی خود برای مقصد ایران را به‌روز کردند و با اطمینان‌بخشیدن از روابط دیپلماتیک مناسب و امکان حمایت از شهروندان خود در هنگام سفر، امنیت روانی آنها برای سفر به این مقصد جدید را تأمین کردند. به زبان دیگر، به ترویج گردشگری ایران کمک شایانی کردند و از این راه در طول دو سال گذشته، با بی‌تغییرماندن توصیه‌های مسافرتی، جریان شتاب‌گیرنده‌ای از مسافران به سمت ایران به راه افتاده است. ناآرامی‌های شهرهای ایران در هفته اخیر مصادف بود با آخرین روزهای سال میلادی و تعطیلات گسترده در سطح جهان. از روز سه‌شنبه و شروع سال جدید میلادی اولین ترکش‌های بین‌المللی این ناآرامی‌ها به این مقصد گردشگری اصابت کردند: لغو سفر وزیر امور خارجه فرانسه که برای تأمین مقدمات سفر رئیس‌جمهور آن کشور رهسپار ایران بود و نیز به‌تعلیق‌درآمدن بعضی تورهای گردشگری فرانسوی به مقصد ایران!

در ماه‌های اخیر لبخند رضایت تورگردانان و راهنمایان تور ایرانی حاکی از موفقیت آنها در دوباره‌آوردن فرانسوی‌های محافظه‌کار به ایران بعد از چهار دهه بود. همان‌ها که با گاردی بسته از هواپیما پیاده می‌شدند و در پایان روز اول سفرشان، عاشق این کشور شده بودند و در بازگشت به فرانسه، دوستان خود را با ایران آشنا و به این سفر ترغیب می‌کردند... .

فقط فرانسوی‌ها نیستند که با بدگمانی آمیخته به ترس مقصد ایران را زیر نظر دارند، آلمانی‌ها و اتریشی‌ها نیز اگرچه هنوز سفرهایشان را تعلیق نکرده‌اند، اما در حال تبادل اطلاعات با همتایان ایرانی و پرس‌وجوی اوضاع و امنیت ایران‌اند. کانال‌های تلویزیونی در آلمان و اتریش، همچون کانال‌های فرانسوی مستمر در حال پوشش اعتراضات مردمی در ایران هستند. اگرچه این پوشش‌های خبری به سمت توضیح واقعیات روز ایران و به‌رسمیت‌شناخته‌شدن حق اعتراض توسط حاکمیت (و مخالفت حاکمیت با اغتشاش) پیش می‌رود و جملگی سعی در تهیه تصویری عادلانه از ایران دارند، اما کمتر کسی است که به حکم عقل سلیم علاقه به سفر به منطقه‌ای ناامن داشته باشد.

پس از دو سال ثبات مقصد گردشگری‌مان در چشمان دنیا، هشدارهای سفر کشورهای مذکور در بالا و بسیاری بیشتر در روزهای اخیر بلافاصله تغییر کرده و به شهروندان خود که پیشاپیش در ایران‌اند یا رهسپار ایران هستند، توصیه دوربودن از تجمعات و شلوغی‌ها را می‌کنند و البته آماده به زنگ بودن برای خروج سریع از ایران! به سادگی آنچه در دو سال رشته بودیم، در حال پنبه‌شدن است... .

خودزنی

امید شکوهی، فعال گردشگری: «توسعه متوازن و جامع به عنوان هدف مهم ملت ایران، حداقل از زمان مشروطه تا امروز مدنظر بوده و گردشگری سکوی حرکت به سمت توسعه و کوتاه‌ترین پل میان ملت‌های جهان است»، «ما با برجام سفره‌مان را برای میهمانان و گردشگران خارجی باز کردیم» اینها گزیده‌ای از دو سخنرانی دکتر روحانی، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در سال گذشته و سندی بر اهمیت و نقش گردشگری پس از برجام است.

با انتخابات سال ۱۳۹۲ امیدی هرچند اندک به کوچه‌پس‌کوچه‌های سوت‌وکور گردشگری ایران بازگشت. پس از برجام مجلات بزرگ و معتبر از لزوم کشف پارسی گفتند که سال‌ها بود از یاد دنیا رفته بود. مجلات و روزنامه‌ها و برنامه‌های تلویزیونی‌ بسیاری از لزوم سفر به ایران برنامه‌ها ساختند. از سال ۲۰۱۵ گردشگران خارجی با گاردی بسته ایران را به‌عنوان مقصد فرهنگی غنی خود انتخاب می‌کنند و در نخستین ساعات حضور در ایران این گارد کنار می‌رود و ثروت سرزمین پارس جایگزینش می‌شود. رئیس‌جمهوری اسلامی ایران نهم بهمن سال گذشته در کنوانسیون راهنمایان گردشگری جهان که برای اولین‌بار در ایران برگزار می‌شد، آمار چشمگیر و ‌تأمل‌برانگیزی از رشد ورود گردشگران اروپایی به کشور ارائه داد و گفت: افزایش حضور گردشگران در ایران بدون‌شک از پیامدهای برجام و نشان‌دهنده آن است که دروازه کشورمان به ‌روی میهمانان خارجی بازتر از گذشته است؛ فرایندی که نویدبخش تحول در اقتصاد غیرنفتی و اشتغال‌زایی به‌عنوان دو فراورده حیاتی برای اهداف راهبردی و سیاست‌های کلان جمهوری اسلامی ایران است. گردشگری ایران با پتانسیل بی‌حدش، با زحمات عزیزانی در این صنعت حساس، پس از سال‌ها حال بد، در مسیر رونق خود قرار گرفته است؛ صنعتی که به طور مستقیم معاش مردم را درگیر می‌کند و به شهر‌های کوچک و بزرگ رونق می‌بخشد و شغل‌های بسیاری را به پا کرده. در سال‌های اخیر، ایران بر سر زبان گردشگران افتاده است. به نقل از فرانسویان: «این روزها ایران مد شده». هفته‌ای که گذشت، پر بود از اتفاقاتی که با ناآگاهی ما از چگونگی ابراز مطالبات‌مان می‌تواند آسیبی جدی در مسیر ایرانی باشد که با سرعت بسیار پایین در حال گشودن درهای خود به سوی جهان است.

من به‌عنوان راهنما و فعال گردشگری در ایران در هفته اخیر پیام‌های بی‌شماری از گردشگرانی دریافت کردم که سفرهای خود را در سال ۲۰۱۸ معلق کردند. سفر لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه که قرار بود این هفته به ایران انجام شود و مقدمات سفر امانوئل مکرون را آماده کند، به تعویق افتاد. این اخبار با زندگی مستقیم و غیرمستقیم خیلی از مردمان شهرهای کوچک مرتبط است. این اخبار می‌تواند ناامیدی در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی را به همراه داشته باشد و می‌تواند ما را به دوره‌ای بازگرداند که به نفع هیچ‌یک از ما نیست. مطالبه‌گری را ادامه دهیم؛ نه آشوب را که دومی خودزنی‌ای بیش نیست.


ارسال نظر

ارسال


قانون جهش تولید مسکن در تقابل خوشبین‌ها و بدبین ها

قانون جهش تولید مسکن در تقابل خوشبین‌ها و بدبین ها

مجلس شورای اسلامی قانون جهش تولید مسکن را که مطابق شعارهای انتخاباتی ابراهیم رئیسی بود تصویب کرد تا بعد از مدت‌ها یک نهضت بزرگ مسکن‌سازی در کشور شکل بگیرد با این حال کارشناسان اقتصادی درباره این طرح نظرات مختلفی دارند

 از کاهش نرخ تورم تا کاهش نرخ در بازار بین بانکی

از کاهش نرخ تورم تا کاهش نرخ در بازار بین بانکی

ارائه منظم روند ماهانه تحولات اقتصادی و اقدامات سیاستی بانک مرکزی

 آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن افزایش یافت

آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن افزایش یافت

در حالی طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی قرار بود آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن حدود ۲۰۰ میلیون تومان باشد که این مبلغ به ۳۲۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

هزینه وام مسکن گرانتر شد | برای دریافت وام ۴۸۰ میلیونی زوجین چقدر باید خرج کنیم؟

هزینه وام مسکن گرانتر شد | برای دریافت وام ۴۸۰ میلیونی زوجین چقدر باید خرج کنیم؟

هزینه اوراق تسهیلات مسکن نسبت به هفته قبل اندکی رشد داشته و بر این اساس متاهل های ساکن پایتخت برای تهیه این اوراق باید بیش از ۱۳۴ میلیون تومان پرداخت کنند.

تعیین تکلیف 2 هزار متر اراضی استان تهران

تعیین تکلیف 2 هزار متر اراضی استان تهران

استاندار تهران گفت: بلندمرتبه‌سازی بدون در نظر گرفتن پیوست‌های فرهنگی، اجتماعی و زیرساخت‌های لازم در درازمدت آسیب‌زا می‌باشد.

خانه های سنتی ایرانی

خانه های سنتی ایرانی

با نگاهی به معماری سنتی ایرانی، نقش و جایگاه ویژه خانه به عنوان یک المان مهم در معماری آشکار می شود. این عناصر که دارای روش ها و تکنیک های مختلف ساخت و اجرا می باشند دارای ویژگی های متفاوتی بر اساس اقلیم و فرهنگ هر منطقه هستند.

ویژگی مهم معماری سنتی ایرانی

ویژگی مهم معماری سنتی ایرانی

کاشی کاری های زینتی و شاهکارهای مهندسی هوشمندانه، حاکی از قدرت معماری ایرانی طی قرون متمادی اند. با داشتن بیست میراث جهانی یونسکو در ایران هیچ گاه با کمبود مکان های دیدنی مواجه نمی شوید.

سنگ آنتیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

سنگ آنتیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

سنگ آنتیک سنگی است که از کنار هم قرار گرفتن قطعه سنگ های کوچک شکسته در کنار هم به وجود می آید. معمولا این سنگ از سنگ های طبیعی تراورتن و مالون تشکیل می شود و بدون رنگ به صورت طبیعی مورد استفاده قرار می گیرند.

مصوبه کمک هزینه مسکن کارگران ابلاغ شد

مصوبه کمک هزینه مسکن کارگران ابلاغ شد

معاون اول رئیس جمهور مصوبه مربوط به تعیین کمک هزینه مسکن کارگران مشمول قانون کار در سال ۱۴۰۱ را ابلاغ کرد.

هزینه ساخت برج مسکونی چقدر است؟

هزینه ساخت برج مسکونی چقدر است؟

هزینه ساخت هرگونه ساختمان مسکونی اعم از آپارتمان، برج، ویلا و غیره در چند سال گذشته بین 15 تا 30 درصد افزایش داشته است .

اصل ۳۱ قانون اساسی؛ حق مسکن از رویا تا واقعیت

اصل ۳۱ قانون اساسی؛ حق مسکن از رویا تا واقعیت

"داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده ایرانی است. دولت موظف است با رعایت اولویت برای آنها که نیازمندترند به خصوص روستانشینان و کارگران زمینه اجرای این اصل را فراهم کند."

کدام صاحبخانه‌ها تنبیه مالیاتی می‌شوند؟/ دور زدن مصوبه افزایش ۲۵ درصدی اجاره‌بها

کدام صاحبخانه‌ها تنبیه مالیاتی می‌شوند؟/ دور زدن مصوبه افزایش ۲۵ درصدی اجاره‌بها

بررسی آگهی های خرید و فروش و رهن و اجاره مسکن در سایت‌ها حاکی از آن است که میانگین قیمت رهن کامل واحدهای نوساز در پایتخت ۵۳۹ میلیون تومان است.

بازارهای جهانی با بازگشت نفت ایران به تعادل می‌رسد

بازارهای جهانی با بازگشت نفت ایران به تعادل می‌رسد

اوجی گفت: وضع بازار جهانی نفت به گونه‌ای است که بازگشت نفت ایران به بازار می‌تواند به‌طور قابل توجهی پاسخگوی نیاز مشتریان و عامل ایجاد تعادل و آرامش در بازار‌های جهانی باشد.

تورم  ارزش دلار چه بر سر اقتصاد دنیا می آورد؟

تورم ارزش دلار چه بر سر اقتصاد دنیا می آورد؟

افزایش ارزش دلار در یک سال اخیر یکی از مهمترین خبرهای اقتصادی این روزها است.

بنچاق چیست و چه تفاوتی با سند دارد؟

بنچاق چیست و چه تفاوتی با سند دارد؟

زمان‌های قدیم‌تر بنچاق مورد استفاده قرار می‌گرفته است و کاملا منطقی است که افراد مدرن اطلاع کمتری از این نوع سند داشته باشند. در کشورمان ایران، اسنادی مالکیت مانند مبایعه‌نامه، بنچاق و قولنامه در طول تاریخ استفاده‌های مختلفی داشته است.

زمین ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن تامین شد

زمین ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن تامین شد

طرح نهضت ملی مسکن یکی از طرح‌های کلان دولت سیزدهم در بخش مسکن است که سیاستگذاری برای اجرای ۴ میلیون واحد مسکونی در طی چهار سال را در برنامه قرار داده است.

بازسازی ساختمان و دکوراسیون خانه

بازسازی ساختمان و دکوراسیون خانه

ساختمان همانند یک نوزاد همواره احتیاج به مراقبت و تعمیرات دارد. رفته رفته با فرسوده شدن مصالح بکار رفته در بنا مشکلات گوناگونی از قبیل ترک، شکستگی، تخریب، آلودگی‌های انسانی، جانوری و محیطی، مشکلات تاسیساتی و غیره بوجود می‌آید.

تیمچه قم بزرگترین سقف ضربی جهان

تیمچه قم بزرگترین سقف ضربی جهان

تیمچه قم به عنوان بزرگترین سقف ضربی جهان و شاهکار هنر و معماری ایرانی است که به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

در بازار مسکن ترکیه چه خبر است؟

در بازار مسکن ترکیه چه خبر است؟

بر اساس داده‌های یک اتاق فکر معتبر قیمت اجاره بها نسبت به سال گذشته در ماه فوریه ۸۴.۲ درصد افزایش یافته است. این افزایش قیمت در استانبول، آنکارا و سومین شهر بزرگ ترکیه یعنی ازمیر از ۱۰۰ درصد فراتر رفت.

برخی مشاوران املاک ماهی هزار کدرهگیری صوری برای وام ودیعه می‌دهند

برخی مشاوران املاک ماهی هزار کدرهگیری صوری برای وام ودیعه می‌دهند

عضو هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاک گفت: برخی دفاتر املاک بدون پروانه، در یک ماه هزار کد رهگیری صوری اجاره مسکن برای دریافت وام ودیعه صادر می کنند.