رونق صنعت سبز گردشگری با راه‌اندازی خانه‌های بوم‌گردی

  • یکشنبه 21 آبان 1396

اخبار => گروه خبر

اقتصاد-آنلاین امروزه توسعه گردشگری روستایی در زمره صنایع سبز به دور از آلودگی و تخریب زیست‌محیطی ضمن مانعت از مهاجرت روستائیان به شهرها، موجب مهاجرت معکوس بوده و در دوران خشکسالی نیز جایگزین مناسبی برای کشاورزی به شمار می‌رود و می‌تواند ارزآوری و اشتغالزایی و درآمدزایی مناسبی برای روستاها به همراه داشته باشد.
رونق صنعت سبز گردشگری با راه‌اندازی خانه‌های بوم‌گردی

موضوع توسعه چشمگیر اقامتگاه‌ها و خانه‌های بوم‌گردی در دولت یازدهم از 20 اقامتگاه به بیش از 500 اقامتگاه بوم‌گردی رسید که به‌خودی‌خود بیانگر توسعه بی‌سابقه گردشگری روستایی در کشور است. در این بین یکی از تأثیرات مهم گردشگری روستایی فعالیت و اشتغالزایی برای زنان بومی و روستایی است که نباید فراموش کرد.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، در حال حاضر استان همدان دارای 20روستای هدف گردشگری است که از این تعداد، 5 روستا دارای اقامتگاه‌های بوم‌گردی هستند. 2 روستای هدف گردشگری حبشی و ملحمدره متعلق به شهرستان اسدآباد است که پنجمین خانه بوم‌گردی استان در 18 اردیبهشت‌ماه امسال با حضور معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در روستای ملحمدره معروف به ماسوله غرب کشور افتتاح شد.

راه‌اندازی و افتتاح خانه‌های بوم‌گردی می‌تواند در این دو روستا در معرفی و شناساندن و جذب گردشگر و توریسم و اشتغال این 2 روستا از نقش موثری برخوردار باشد و صنعت گردشگری روستایی منطقه و این دیار را رونق دوچندان بخشد.

فرماندار شهرستان اسدآباد اظهار کرد: خانه بوم‌گردی روستای ملحمدره پنجمین خانه بوم‌گردی استان و نخستین اقامتگاه بوم‌گردی روستایی شهرستان است که با همت دهیار روستا و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و شهرستان اسدآباد در این روستا در اردیبهشت‌ماه امسال افتتاح شد.

حسین افشاری با اشاره به دو روستای هدف گردشگری ملحمدره و حبشی در شهرستان اسدآباد گفت: با توسعه خانه‌های بوم‌گردی زمینه مناسب جذب گردشگر در شهرستان ایجاد می‌شود که این امر نقش موثری در افزایش درآمد روستاهای هدف گردشگری و مهاجرت معکوس دارد.

وی با بیان اینکه رسانه‌ها می‌توانند ظرفیت‌های مناسب این روستاها را اطلاع‌رسانی کنند، افزود: برای توسعه خانه‌های بوم‌گردی هر آنچه ظرفیت وجود داشته باشد استقبال و حمایت خواهیم کرد.

افشاری با اشاره به محیط و چشم‌انداز طبیعی خیره‌کننده روستاهای هدف گردشگری ملحمدره و حبشی تصریح کرد: ارتقاء و افزایش خانه‌های بوم‌گردی روستای ملحمدره به ورود و پذیرایی گردشگر بیشتر به این روستا کمک شایانی می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه روستای حبشی نیز زمینه مناسب ایجاد خانه بوم‌گردی را داراست، خاطرنشان کرد: این روستا دارای اندکی مشکلات زیرساختی از جمله فاضلاب بوده که بر اساس اولویت فرمانداری و مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سعی در مرتفع کردن این مشکل داریم.

افشاری یادآور شد: در گذشته همه تمرکز ما در روستاها بر روی توانمندی‌های باغداری، کشاورزی و دامداری بود و از وجود ظرفیت‌های طبیعت‌گردی و بوم‌گردی غافل بودیم اما امروز باید علاوه بر توسعه این بخش‌های اصلی، مباحث گردشگری و بوم‌گردی را به عنوان یک امکان جدید مورد توجه قرار دهیم.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اسدآباد نیز با بیان اینکه در حال حاضر 2 مورد متقاضی در راستای ایجاد و راه‌اندازی خانه بوم‌گردی در روستاهای ملحمدره و ترخین‌آباد وجود دارد، گفت: یک مورد از تقاضاها در کمیته فنی در حال بررسی بوده و دیگری نیز در مرحله تکمیل مدارک است.

کامران اکبری‌شایگان با بیان اینکه فعلا موردی در رابطه با راه‌اندازی خانه بوم‌گردی در روستای هدف گردشگری حبشی اعلام آمادگی نکرده است، افزود: در روستاهای هدف و روستاهایی که قابلیت گردشگری داشته باشند و در کلیه روستاهای سطح شهرستان از راه‌اندازی خانه بوم‌گردی در راستای ایجاد اشتغال روستایی حمایت و استقبال خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: در راستای حمایت از توسعه و راه‌اندازی خانه‌های بوم‌گردی با توجه به طرح توجیهی متقاضی از طریق صندوق کارآفرینی امید تسهیلات ارزان‌قیمت نیز به متقاضیان پرداخت می‌شود.

اکبری‌شایگان اظهار کرد: با تسهیلات ارزان‌قیمت خانه‌های بوم‌گردی فرسوده که نیاز به مرمت داشته باشند، با نظارت میراث فرهنگی و با توجه به طرح مرمتی برای اصلاح و رفع خطر مرمت خواهند شد.

وی با تأکید بر قدیمی بودن خانه‌های بوم‌گردی با رعایت سبک و معماری روستایی اضافه کرد: اقامتگاه‌های بوم‌گردی ملزم هستند اصول فنی و مهندسی که تضمین‌کننده‌ ایمنی ساکنان ساختمان‌ها با استفاده از مصالح بومی و با بهره بردن از حداکثر دانش بومی و هماهنگ با محیط طبیعی و فرهنگی اطراف خود است را رعایت کنند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اسدآباد با تأکید بر نقش بسیار مهم بخشداری‌ها در شکل‌گیری و توسعه بوم‌گردی و خانه‌های مسافر روستایی اضافه کرد: بخشداری‌ها با ایجاد و توسعه زیرساخت‌های لازم در سطح روستاها از نقش موثری در راه‌اندازی خانه‌های بوم‌گردی و جذب گردشگری روستایی دارند.

معاون بخشدار مرکزی شهرستان اسدآباد نیز با اشاره به راه‌اندازی نخستین خانه بوم‌گردی شهرستان در روستای هدف گردشگری ملحمدره اظهار کرد: راه‌اندازی خانه بوم‌گردی آرتینا در ملحمدره معروف به ماسوله غرب کشور در جذب بیشتر گردشگران و معرفی بیشتر روستا موثر بوده و در صورت وجود متقاضی برای ایجاد خانه‌های بوم‌گردی بیشتر حمایت لازم انجام خواهد گرفت.

فاضل سلطانی تصریح کرد: در حال حاضر یک مورد متقاضی جدید برای راه‌اندازی دومین خانه بوم‌گردی در این روستا اعلام آمادگی کرده که نیازمند طی کردن پروسه تأیید میراث فرهنگی است.

وی از اختصاص یک میلیارد تومان اعتبار در راستای عمران و بهسازی روستای ملحمدره خبر داد و گفت: با تخصیص این اعتبار بخشی از زیرساخت‌های مورد نیاز روستا فراهم خواهد شد.

سلطانی با اشاره به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های گردشگری روستاهای بخش مرکزی اسدآباد و با تأکید بر ترویج گردشگری و بوم‌گردی روستایی و معرفی قابلیت‌های گردشگری روستاهای بخش افزود: در کنار خانه‌های بوم‌گردی و توسعه زیرساخت‌های روستایی، برگزاری جشنواره‌ها و بازارچه‌های محلی اقدام مناسبی برای معرفی این ظرفیت‌ها و فراهم کردن زمینه حضور توریست و گردشگری است.

بخشدار پیرسلمان نیز در رابطه با راه‌اندازی خانه بوم‌گردی در روستای هدف گردشگری حبشی گفت: پیش از این در راستای راه‌اندازی خانه بوم‌گردی در روستای حبشی، منزل دهیار روستا معرفی شد که مورد تأیید قرار نگرفت و پیگیر آن هستیم تا منزل دیگری را معرفی و مورد تأیید میراث فرهنگی قرار دهیم.

محسن عزیزی با اشاره به اینکه در حال حاضر اجرای فاز دوم بهسازی روستا، بررسی غارهای موجود و آسفالت مسیر بالادست از جمله مشکلات زیرساختی است که در این روستا وجود دارد، اظهار کرد: روستای حبشی واقع در ٢۶ کیلومتری شهر اسدآباد بوده که در سال ٨۶ به عنوان روستای هدف گردشگری و توریستی شهرستان اسدآباد انتخاب  شد.

وی افزود: این روستا از روستاهای تاریخی استان همدان در شهرستان اسدآباد ‌با چشم‌اندازهای طبیعی بسیار زیباست که طرح احیاء و حفاظت از بافت و کالبد با ارزش آن در حال حاضر در فاز نخست اجرا شده است.

عزیزی با بیان اینکه کارشناسان میراث فرهنگی، قدمت این روستا را با توجه به مشابهت‏های ساختار معماری سنتی سنگی و خشتی آن با بقایای تاریخی دوران مادها، به این دوران نسبت می‌دهند، خاطرنشان کرد: راه‌اندازی خانه بوم‌گردی در این روستا، در کنار تبلیغات و اطلاع‌رسانی می‌تواند فرصت مناسبی برای بحث جذب گردشگر و توریسم روستای هدف گردشگری حبشی فراهم کند.

در پایان اینکه باید قبول کرد بخشی از گردشگران ما امروزه چه به لحاظ مباحث روحی و روانی و چه به خاطر مباحث مادی تمایلی به اسکان در هتل‌های لوکس و چندستاره ندارند و یک شب اقامت در یک محیط روستایی را بر آن ترجیح می‌دهند و اگر از این فرصت استفاده نکنیم در آینده دچار مشکل خواهیم شد.

امیدواریم در این گذر بخشداری‌ها با توسعه هر چه بیشتر امکانات و زیرساخت‌ها در سطح روستاها روند گردشگری روستایی را به عنوان اشتغال روستایی با شتاب و سرعت بیشتری پیگیری کرده و تسریع بخشند.


ارسال نظر

ارسال


قانون جهش تولید مسکن در تقابل خوشبین‌ها و بدبین ها

قانون جهش تولید مسکن در تقابل خوشبین‌ها و بدبین ها

مجلس شورای اسلامی قانون جهش تولید مسکن را که مطابق شعارهای انتخاباتی ابراهیم رئیسی بود تصویب کرد تا بعد از مدت‌ها یک نهضت بزرگ مسکن‌سازی در کشور شکل بگیرد با این حال کارشناسان اقتصادی درباره این طرح نظرات مختلفی دارند

 از کاهش نرخ تورم تا کاهش نرخ در بازار بین بانکی

از کاهش نرخ تورم تا کاهش نرخ در بازار بین بانکی

ارائه منظم روند ماهانه تحولات اقتصادی و اقدامات سیاستی بانک مرکزی

 آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن افزایش یافت

آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن افزایش یافت

در حالی طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی قرار بود آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن حدود ۲۰۰ میلیون تومان باشد که این مبلغ به ۳۲۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

هزینه وام مسکن گرانتر شد | برای دریافت وام ۴۸۰ میلیونی زوجین چقدر باید خرج کنیم؟

هزینه وام مسکن گرانتر شد | برای دریافت وام ۴۸۰ میلیونی زوجین چقدر باید خرج کنیم؟

هزینه اوراق تسهیلات مسکن نسبت به هفته قبل اندکی رشد داشته و بر این اساس متاهل های ساکن پایتخت برای تهیه این اوراق باید بیش از ۱۳۴ میلیون تومان پرداخت کنند.

تعیین تکلیف 2 هزار متر اراضی استان تهران

تعیین تکلیف 2 هزار متر اراضی استان تهران

استاندار تهران گفت: بلندمرتبه‌سازی بدون در نظر گرفتن پیوست‌های فرهنگی، اجتماعی و زیرساخت‌های لازم در درازمدت آسیب‌زا می‌باشد.

خانه های سنتی ایرانی

خانه های سنتی ایرانی

با نگاهی به معماری سنتی ایرانی، نقش و جایگاه ویژه خانه به عنوان یک المان مهم در معماری آشکار می شود. این عناصر که دارای روش ها و تکنیک های مختلف ساخت و اجرا می باشند دارای ویژگی های متفاوتی بر اساس اقلیم و فرهنگ هر منطقه هستند.

ویژگی مهم معماری سنتی ایرانی

ویژگی مهم معماری سنتی ایرانی

کاشی کاری های زینتی و شاهکارهای مهندسی هوشمندانه، حاکی از قدرت معماری ایرانی طی قرون متمادی اند. با داشتن بیست میراث جهانی یونسکو در ایران هیچ گاه با کمبود مکان های دیدنی مواجه نمی شوید.

سنگ آنتیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

سنگ آنتیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

سنگ آنتیک سنگی است که از کنار هم قرار گرفتن قطعه سنگ های کوچک شکسته در کنار هم به وجود می آید. معمولا این سنگ از سنگ های طبیعی تراورتن و مالون تشکیل می شود و بدون رنگ به صورت طبیعی مورد استفاده قرار می گیرند.

مصوبه کمک هزینه مسکن کارگران ابلاغ شد

مصوبه کمک هزینه مسکن کارگران ابلاغ شد

معاون اول رئیس جمهور مصوبه مربوط به تعیین کمک هزینه مسکن کارگران مشمول قانون کار در سال ۱۴۰۱ را ابلاغ کرد.

هزینه ساخت برج مسکونی چقدر است؟

هزینه ساخت برج مسکونی چقدر است؟

هزینه ساخت هرگونه ساختمان مسکونی اعم از آپارتمان، برج، ویلا و غیره در چند سال گذشته بین 15 تا 30 درصد افزایش داشته است .

اصل ۳۱ قانون اساسی؛ حق مسکن از رویا تا واقعیت

اصل ۳۱ قانون اساسی؛ حق مسکن از رویا تا واقعیت

"داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده ایرانی است. دولت موظف است با رعایت اولویت برای آنها که نیازمندترند به خصوص روستانشینان و کارگران زمینه اجرای این اصل را فراهم کند."

کدام صاحبخانه‌ها تنبیه مالیاتی می‌شوند؟/ دور زدن مصوبه افزایش ۲۵ درصدی اجاره‌بها

کدام صاحبخانه‌ها تنبیه مالیاتی می‌شوند؟/ دور زدن مصوبه افزایش ۲۵ درصدی اجاره‌بها

بررسی آگهی های خرید و فروش و رهن و اجاره مسکن در سایت‌ها حاکی از آن است که میانگین قیمت رهن کامل واحدهای نوساز در پایتخت ۵۳۹ میلیون تومان است.

بازارهای جهانی با بازگشت نفت ایران به تعادل می‌رسد

بازارهای جهانی با بازگشت نفت ایران به تعادل می‌رسد

اوجی گفت: وضع بازار جهانی نفت به گونه‌ای است که بازگشت نفت ایران به بازار می‌تواند به‌طور قابل توجهی پاسخگوی نیاز مشتریان و عامل ایجاد تعادل و آرامش در بازار‌های جهانی باشد.

تورم  ارزش دلار چه بر سر اقتصاد دنیا می آورد؟

تورم ارزش دلار چه بر سر اقتصاد دنیا می آورد؟

افزایش ارزش دلار در یک سال اخیر یکی از مهمترین خبرهای اقتصادی این روزها است.

بنچاق چیست و چه تفاوتی با سند دارد؟

بنچاق چیست و چه تفاوتی با سند دارد؟

زمان‌های قدیم‌تر بنچاق مورد استفاده قرار می‌گرفته است و کاملا منطقی است که افراد مدرن اطلاع کمتری از این نوع سند داشته باشند. در کشورمان ایران، اسنادی مالکیت مانند مبایعه‌نامه، بنچاق و قولنامه در طول تاریخ استفاده‌های مختلفی داشته است.

زمین ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن تامین شد

زمین ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن تامین شد

طرح نهضت ملی مسکن یکی از طرح‌های کلان دولت سیزدهم در بخش مسکن است که سیاستگذاری برای اجرای ۴ میلیون واحد مسکونی در طی چهار سال را در برنامه قرار داده است.

بازسازی ساختمان و دکوراسیون خانه

بازسازی ساختمان و دکوراسیون خانه

ساختمان همانند یک نوزاد همواره احتیاج به مراقبت و تعمیرات دارد. رفته رفته با فرسوده شدن مصالح بکار رفته در بنا مشکلات گوناگونی از قبیل ترک، شکستگی، تخریب، آلودگی‌های انسانی، جانوری و محیطی، مشکلات تاسیساتی و غیره بوجود می‌آید.

تیمچه قم بزرگترین سقف ضربی جهان

تیمچه قم بزرگترین سقف ضربی جهان

تیمچه قم به عنوان بزرگترین سقف ضربی جهان و شاهکار هنر و معماری ایرانی است که به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

در بازار مسکن ترکیه چه خبر است؟

در بازار مسکن ترکیه چه خبر است؟

بر اساس داده‌های یک اتاق فکر معتبر قیمت اجاره بها نسبت به سال گذشته در ماه فوریه ۸۴.۲ درصد افزایش یافته است. این افزایش قیمت در استانبول، آنکارا و سومین شهر بزرگ ترکیه یعنی ازمیر از ۱۰۰ درصد فراتر رفت.

برخی مشاوران املاک ماهی هزار کدرهگیری صوری برای وام ودیعه می‌دهند

برخی مشاوران املاک ماهی هزار کدرهگیری صوری برای وام ودیعه می‌دهند

عضو هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاک گفت: برخی دفاتر املاک بدون پروانه، در یک ماه هزار کد رهگیری صوری اجاره مسکن برای دریافت وام ودیعه صادر می کنند.