هفت شهر بزرگ مقیاس در راهند

  • پنجشنبه 11 آبان 1396

اخبار => گروه خبر

اقتصاد-آنلاین مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید با بیان اینکه هفت شهر ما در حال عبور از جمعیت ۱۰۰ هزار نفر هستند گفت: ان‌شاءالله در آینده انقلابی را در حوزه خدمات رسانی و شکل گیری مراکز محلات در شهرهای جدید شاهد خواهیم بود.
هفت شهر بزرگ مقیاس در راهند

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، ولی اله طاهرخانی در حاشیه نهمین نمایشگاه معرفی فرصتهای سرمایه گذاری در ایران که طی روزهای ۸ تا ۱۱ آبان ماه در کیش برگزار می شود اظهار کرد: حدود سه دهه از سیاست ایجاد شهرهای جدید در ایران می گذرد. این سیاست با هدف تامین مسکن، بخصوص در اطراف کلانشهرها که نیاز به توسعه مسکونی، بالا بوده اجرا شده است. در مجموعه شهرهای جدید هم اکنون حدود ۸۰۰ هزار نفر ساکن هستند و کارها به نحو مناسبی پیش می‌رود.

وی افزود: مساله ای که در موضوع ایجاد شهرهای جدید، مهم است و با این نمایشگاه مرتبط می شود این است که بتوانیم از ظرفیت بخش خصوصی در توسعه شهرهای جدید بهره مند شویم؛ چرا که پاشنه آشیل توسعه شهرهای جدید این است که بتوانیم منابع بخش خصوصی را در خدمت اهداف عمومی قرار دهیم. به صورت عام، با توجه به محدودیت اعتبارات عمرانی و بخش عمومی در سطح کشور این نیاز ضروری حوزه زیرساختی کشور از جمله شهرهای جدید است که شرکت ما در این نمایشگاه که مجموعه های مالی، بانکی و بیمه ای وجود دارند از این جهت شرکت کرده که پیام روشنی به آنها بدهیم مبنی بر اینکه شرکت عمران درخصوص تنوع بخشی به روشهای تامین مالی آمادگی دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به روند سنتی اجرای شهرهای جدید که فروش زمین و احداث شهر بوده است، گفت: این مساله هم فرآیند ایجاد شهرهای جدید را با تاخیر مواجه می کند و هم اینکه بخشی از شهرها به صورت تکه تکه شکل می گیرند. لذا مدیریت احداث شهرهای جدید را از دست ما خارج می کند. قطعا استفاده از روشهای نوین تامین مالی منجر به شکل گیری کامل شهرهای جدید خواهد شد و چشم انداز روشن تری را در اختیار شهرهای جدید می گذارد.

شهرهای جدید محرکی برای توسعه ملی هستند

طاهرخانی نکته مهم دیگر را ظرفیت شهرهای جدید برای توسعه ملی دانست و تاکید کرد: ما به شهرهای جدید به عنوان محرک و ابزاری برای توسعه ملی نگاه می کنیم. بخش عمده سیاست ایجاد شهرهای جدید در رویکردهای آمایشی هدایت می کنیم و به سمت پهنه جنوب حرکت کردیم؛ جایی که فرصتهای اشتغال زیادی وجود دارد ولی اسکان پایداری شکل نگرفته است. این یکی از اولویتهای وزارتخانه و مجموعه دولت است که توسعه سواحل جنوب و سواحل مکران را به صورت خاص پیگیری می کند.

وی تصریح کرد: معتقدیم نفس شهرهای جدید می تواند فراهم کننده زمینه کارآفرینی و توسعه فعالیتها باشد. در کلانشهرها نیز بخصوص در تهران، سیاست تراکم زدایی از تهران را برای ایجاد ظرفیت توسعه و ارتقای کیفیت زندگی در پایتخت دنبال می کنیم. تمرکز ما این است که یک سری فعالیتهای بزرگ مقیاس که در شهر تهران و سایر شهرها قابلیت پاسخگویی به آنها وجود ندارد به مجموعه شهرهای جدید جذب کنیم. به عنوان مثال امروز پروژه ای در این نمایشگاه معرفی شد تحت عنوان احداث نمایشگاه دائمی فناوریها و مصالح ساختمانی در شهر جدید پرند که در این خصوص نمایشگاه دائمی در تهران وجود ندارد.

شهرهای جدید پایلوت بهینه سازی مصرف انرژی می شوند

مدیرعامل شهرهای جدید، تمرکز کنونی را ایجاد فعالیتهای بزرگ مقیاس در شهرهای جدید دانست و گفت: این رویکرد هم می تواند منجر به ارتقای کیفیت زندگی در تهران شود و هم اینکه فرصتهای کارآفرینی در شهرهای جدید به وجود آورد. در عین حال یکی از رویکردهای اصلی ما در نسل نوین شهرهای جدید، موضوع بهره وری مصرف انرژی و آب است که مشکلات جدی در این خصوص در کشور وجود دارد و شاهد اتلاف عمده منابع در حوزه شهری هستیم. شهرهای جدید قصد دارد با استفاده از تجارب بین المللی، علمی و ظرفیتهای داخلی در این زمینه پایلوت و پرچمدار باشد.

طاهرخانی با بیان اینکه شهرهای زیادی را در مرحله مطالعه داریم گفت: برخی از این شهرها در مرحله مطالعات مکان یابی است، بعضی دیگر مکان یابی شده و به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری رسیده اند و در مرحله طرح جامع و تهیه طرحهای تفصیلی هستند، تعدادی هم همه این مراحل را طی کرده و در مرحله شروع عملیات اجرایی هستند. این بار نمی خواهیم عملیات اجرایی را بدون مدل تامین مالی مشخص شروع کنیم. اینکه مقداری هم تامل می کنیم به این دلیل است که قصد داریم با یک مدل پایدار به احداث این شهرهای جدید بپردازیم.

شهرهای "سیراف" و "تیس" در مرحله آغاز هستند

وی ادامه داد: شهرهای "سیراف" در پارس جنوبی و "تیس" در چابهار هم اکنون در مرحله آغاز هستند. پارس جنوبی یکی از حوزه های فعالیتی بسیار گسترده در جنوب کشور است ولی متاسفانه الگوی اسکان در آنجا شکل نگرفته است. اغلب اسکان به صورت توسعه روستاها و حاشیه نشینی است که متخصصان به صورت پروازی به آنجا می روند و برمی گردند. این برای آمایش سرزمین که ما نیاز ضروری به استقرار جمعیت داریم الگوی خوبی نیست. مشابه ما کشورهای جنوبی خلیج فارس و دریای عمان هستند که توانسته اند کلانشهرها و شهرهای بزرگی را در کرانه خلیج فارس شکل دهند و ما باید به این سمت حرکت کنیم.

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید با بیان اینکه استقرار جمعیت در پهنه جنوبی اهمیت استراتژیک برای ایران دارد گفت: سرزمین اصلی ایران با توجه به فشاری که به منابع آبی آمده ظرفیت جمعیت جدید را ندارد. لذا مناطق جنوبی جایی است که می توانیم با استفاده از ظرفیت آب دریا بخشی از جمعیت کشور را به آن سمت انتقال دهیم.

طاهرخانی درخصوص شهر تیس در منطقه چابهار گفت: چابهار با مشارکت ایران، افغانستان و هند در حال تبدیل به بندر مهمی در منطقه مکران می شود. توسعه آن منطقه به خوبی پیش می رود. امروز هم اولین محموله بسیار عظیم گندم از هند به چابهار وارد می شود. آنجا یکی از تمرکزهای سرزمینی ایران است. خوشبختانه با سرمایه گذاریهایی که در حوزه بندری و صنایع انرژی بر در آنجا صورت می گیرد آینده منطقه در منشأ تحول است. ما نیز همزمان با آنها آغاز کردیم و اتفاقی که در عسلویه افتاد که از لحاظ سکونتی نسبت به توسعه صنعتی عقب افتادیم تکرار نمی شود.

وی خبر داد: امروز دو سرمایه گذار بزرگ برای مشارکت در شهرهای جدید اعلام آمادگی کردند. همچنین در حال مذاکره هستیم. تمرکزمان این است که اواخر امسال یا اوایل سال آینده اولین محلات را در این دو شهر جدید استارت بزنیم.

جذب ۱۸۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در شهرهای جدید در دولت یازدهم

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در پاسخ به این سوال که از سال ۱۳۹۲ تا کنون چقدر قرارداد سرمایه گذاری امضا کرده اید و چقدر از این تعداد منجر به جذب شده است، گفت: حجم قراردادهای سرمایه گذاری طی چهار سال گذشته حدود ۱۸۰۰ میلیارد تومان بوده که تمام این رقم جذب شده است. قبل از سال ۱۳۹۲ به دلیل اینکه درگیر مسکن مهر بودیم سرمایه گذاری در شهرهای جدید تقریبا متوقف بود. قراردادهایی که در سال ۱۳۹۲ مبادله شدند الان به نتیجه رسیده اند. یا تبدیل به واحدهای تجاری شده یا تبدیل به مجموعه های گردشگری در شهرهای جدید شده اند.

طاهرخانی، ظرفیت جمعیت پذیری سیراف را حدود ۱۵۰ و تیس را حدود ۱۷۵ هزار نفر عنوان و تاکید کرد: ما مرحله به مرحله پیش می رویم. فعلا اجازه ای که شورای عالی شهرسازی به ما داده شروع ۵۰ هزار نفر است. آغاز فازهای بعدی منوط به اجازه مجدد شورای عالی شهرسازی است.

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در پاسخ به ایسنا مبنی بر اینکه حجم سرمایه گذاریهای جذب شده چقدر با نیاز و ظرفیت شهرهای جدید تطابق دارد، گفت: این ۱۸۰۰ میلیارد تومان آغاز کار بوده است که تا قبل از آن نداشتیم. حجم توسعه های مسکونی که در شهرهای جدید صورت گرفته باعث شده تا هفت شهر ما به حدود جمعیتی ۱۰۰ هزار نفر برسد که اتفاق مهمی است. ۱۰۰ هزارنفر به معنای توسعه خدمات بزرگ مقیاس است که به خدماتی همچون بیمارستان، ورزشگاه، مجموعه های تفریحی بزرگ، محل اجتماعات، تالار شهر، مجموعه مذهبی بزرگ نیاز دارد. این عوامل نشان  می دهد نیازهای سرمایه گذاری ما بالا رفته است. در عین حال جمعیت، سرمایه گذاران را به سمت ما هدایت می کند. البته با نظر شما موافقم که حجم سرمایه هایی که نیاز داریم بسیار بالاتر از این مقدار است.

ایجاد مراکز محلات برای جذب سرمایه گذاران

وی ادامه داد: هم اکنون چند ابتکار جدید را آغاز کرده ایم. اول اینکه به عنوان یک الگو، مراکز محلات را در همه شهرهای جدید، بخصوص در سایتهای مسکن مهر ایجاد کرده ایم و بسته های سرمایه گذاری ارایه می دهیم. با توجه به رکودی هم که در بازار ساخت و سازهای مسکونی وجود دارد این موضوع ظرفیتی برای فعال شدن آن بخش است. هم اکنون اصلی ترین مشکل سایتهای مسکن مهر، دسترسی به خدمات است.

به گفته طاهرخانی، هم اکنون در شهرهای جدید سایتهایی وجود دارد که نیازهای روزمره را گران تر از کلان شهر تهران تهیه می کنند. این نشان دهنده عقب ماندن حتی خدمات تجاری نسبت به توسعه مسکونی است. به همین دلیل مراکز محلات را ایجاد کردیم که کلیه خدمات از جمله، مدرسه، مسجد، پارک، بیمارستان، مراکز تجاری و خدماتی در قالب مشارکت سه جانبه بین شرکت عمران، سرمایه گذار و شهرداریها انجام می شود. ما زمین را می آوریم، شهرداریها عوارض ساخت را می آورند و سرمایه گذار هزینه را انجام می دهد. نهایتا ما خدمات غیرانتفاعی را تقدیم شهروندان می کنیم، از بخش تجاری هم شهرداری و مجموعه سرمایه گذار منتفع خواهند شد. این اقدامات همزمان باعث می شود حجم عظیمی از عقب ماندگی خدمات را در مجموعه شهرهای جدید جبران کنیم. انشاءالله در آینده، انقلابی را در حوزه خدمات رسانی و شکل گیری مراکز محلات در شهرهای جدید شاهد خواهیم بود.


ارسال نظر

ارسال


قانون جهش تولید مسکن در تقابل خوشبین‌ها و بدبین ها

قانون جهش تولید مسکن در تقابل خوشبین‌ها و بدبین ها

مجلس شورای اسلامی قانون جهش تولید مسکن را که مطابق شعارهای انتخاباتی ابراهیم رئیسی بود تصویب کرد تا بعد از مدت‌ها یک نهضت بزرگ مسکن‌سازی در کشور شکل بگیرد با این حال کارشناسان اقتصادی درباره این طرح نظرات مختلفی دارند

 از کاهش نرخ تورم تا کاهش نرخ در بازار بین بانکی

از کاهش نرخ تورم تا کاهش نرخ در بازار بین بانکی

ارائه منظم روند ماهانه تحولات اقتصادی و اقدامات سیاستی بانک مرکزی

 آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن افزایش یافت

آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن افزایش یافت

در حالی طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی قرار بود آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن حدود ۲۰۰ میلیون تومان باشد که این مبلغ به ۳۲۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

هزینه وام مسکن گرانتر شد | برای دریافت وام ۴۸۰ میلیونی زوجین چقدر باید خرج کنیم؟

هزینه وام مسکن گرانتر شد | برای دریافت وام ۴۸۰ میلیونی زوجین چقدر باید خرج کنیم؟

هزینه اوراق تسهیلات مسکن نسبت به هفته قبل اندکی رشد داشته و بر این اساس متاهل های ساکن پایتخت برای تهیه این اوراق باید بیش از ۱۳۴ میلیون تومان پرداخت کنند.

تعیین تکلیف 2 هزار متر اراضی استان تهران

تعیین تکلیف 2 هزار متر اراضی استان تهران

استاندار تهران گفت: بلندمرتبه‌سازی بدون در نظر گرفتن پیوست‌های فرهنگی، اجتماعی و زیرساخت‌های لازم در درازمدت آسیب‌زا می‌باشد.

خانه های سنتی ایرانی

خانه های سنتی ایرانی

با نگاهی به معماری سنتی ایرانی، نقش و جایگاه ویژه خانه به عنوان یک المان مهم در معماری آشکار می شود. این عناصر که دارای روش ها و تکنیک های مختلف ساخت و اجرا می باشند دارای ویژگی های متفاوتی بر اساس اقلیم و فرهنگ هر منطقه هستند.

ویژگی مهم معماری سنتی ایرانی

ویژگی مهم معماری سنتی ایرانی

کاشی کاری های زینتی و شاهکارهای مهندسی هوشمندانه، حاکی از قدرت معماری ایرانی طی قرون متمادی اند. با داشتن بیست میراث جهانی یونسکو در ایران هیچ گاه با کمبود مکان های دیدنی مواجه نمی شوید.

سنگ آنتیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

سنگ آنتیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

سنگ آنتیک سنگی است که از کنار هم قرار گرفتن قطعه سنگ های کوچک شکسته در کنار هم به وجود می آید. معمولا این سنگ از سنگ های طبیعی تراورتن و مالون تشکیل می شود و بدون رنگ به صورت طبیعی مورد استفاده قرار می گیرند.

مصوبه کمک هزینه مسکن کارگران ابلاغ شد

مصوبه کمک هزینه مسکن کارگران ابلاغ شد

معاون اول رئیس جمهور مصوبه مربوط به تعیین کمک هزینه مسکن کارگران مشمول قانون کار در سال ۱۴۰۱ را ابلاغ کرد.

هزینه ساخت برج مسکونی چقدر است؟

هزینه ساخت برج مسکونی چقدر است؟

هزینه ساخت هرگونه ساختمان مسکونی اعم از آپارتمان، برج، ویلا و غیره در چند سال گذشته بین 15 تا 30 درصد افزایش داشته است .

اصل ۳۱ قانون اساسی؛ حق مسکن از رویا تا واقعیت

اصل ۳۱ قانون اساسی؛ حق مسکن از رویا تا واقعیت

"داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده ایرانی است. دولت موظف است با رعایت اولویت برای آنها که نیازمندترند به خصوص روستانشینان و کارگران زمینه اجرای این اصل را فراهم کند."

کدام صاحبخانه‌ها تنبیه مالیاتی می‌شوند؟/ دور زدن مصوبه افزایش ۲۵ درصدی اجاره‌بها

کدام صاحبخانه‌ها تنبیه مالیاتی می‌شوند؟/ دور زدن مصوبه افزایش ۲۵ درصدی اجاره‌بها

بررسی آگهی های خرید و فروش و رهن و اجاره مسکن در سایت‌ها حاکی از آن است که میانگین قیمت رهن کامل واحدهای نوساز در پایتخت ۵۳۹ میلیون تومان است.

بازارهای جهانی با بازگشت نفت ایران به تعادل می‌رسد

بازارهای جهانی با بازگشت نفت ایران به تعادل می‌رسد

اوجی گفت: وضع بازار جهانی نفت به گونه‌ای است که بازگشت نفت ایران به بازار می‌تواند به‌طور قابل توجهی پاسخگوی نیاز مشتریان و عامل ایجاد تعادل و آرامش در بازار‌های جهانی باشد.

تورم  ارزش دلار چه بر سر اقتصاد دنیا می آورد؟

تورم ارزش دلار چه بر سر اقتصاد دنیا می آورد؟

افزایش ارزش دلار در یک سال اخیر یکی از مهمترین خبرهای اقتصادی این روزها است.

بنچاق چیست و چه تفاوتی با سند دارد؟

بنچاق چیست و چه تفاوتی با سند دارد؟

زمان‌های قدیم‌تر بنچاق مورد استفاده قرار می‌گرفته است و کاملا منطقی است که افراد مدرن اطلاع کمتری از این نوع سند داشته باشند. در کشورمان ایران، اسنادی مالکیت مانند مبایعه‌نامه، بنچاق و قولنامه در طول تاریخ استفاده‌های مختلفی داشته است.

زمین ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن تامین شد

زمین ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن تامین شد

طرح نهضت ملی مسکن یکی از طرح‌های کلان دولت سیزدهم در بخش مسکن است که سیاستگذاری برای اجرای ۴ میلیون واحد مسکونی در طی چهار سال را در برنامه قرار داده است.

بازسازی ساختمان و دکوراسیون خانه

بازسازی ساختمان و دکوراسیون خانه

ساختمان همانند یک نوزاد همواره احتیاج به مراقبت و تعمیرات دارد. رفته رفته با فرسوده شدن مصالح بکار رفته در بنا مشکلات گوناگونی از قبیل ترک، شکستگی، تخریب، آلودگی‌های انسانی، جانوری و محیطی، مشکلات تاسیساتی و غیره بوجود می‌آید.

تیمچه قم بزرگترین سقف ضربی جهان

تیمچه قم بزرگترین سقف ضربی جهان

تیمچه قم به عنوان بزرگترین سقف ضربی جهان و شاهکار هنر و معماری ایرانی است که به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

در بازار مسکن ترکیه چه خبر است؟

در بازار مسکن ترکیه چه خبر است؟

بر اساس داده‌های یک اتاق فکر معتبر قیمت اجاره بها نسبت به سال گذشته در ماه فوریه ۸۴.۲ درصد افزایش یافته است. این افزایش قیمت در استانبول، آنکارا و سومین شهر بزرگ ترکیه یعنی ازمیر از ۱۰۰ درصد فراتر رفت.

برخی مشاوران املاک ماهی هزار کدرهگیری صوری برای وام ودیعه می‌دهند

برخی مشاوران املاک ماهی هزار کدرهگیری صوری برای وام ودیعه می‌دهند

عضو هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاک گفت: برخی دفاتر املاک بدون پروانه، در یک ماه هزار کد رهگیری صوری اجاره مسکن برای دریافت وام ودیعه صادر می کنند.