سرانجام فصل رونق مسکن رسید

  • پنجشنبه 23 شهریور 1396

اخبار => گروه خبر

اقتصاد-آنلاین ستاریان، کارشناس اقتصاد مسکن: از نیمه دوم امسال حرکت برای رونق در بخش ساختمان شروع می‌شود
سرانجام فصل رونق مسکن رسید

بازار مسکن در سال‌های اخیر با تمام تحولات اقتصادی، به خواب خود در رکود ادامه داد. اما حالا اوضاع بازار و آمارهای مختلف، نشان می‌دهد که بالاخره مسکن نیز به رونق می‌رسد و معاملات بالا می‌رود. آخرین گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن در مرداد ماه امسال نیز نشان می‌دهد که تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی در این ماه به 18 هزار واحد رسیده است که نسبت به تیرماه 23.7 درصد رشد داشته و نسبت به مرداد سال گذشته نیز 6.1 درصد بیشتر شده است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، همچنین قیمت خرید و فروش یک متر واحد مسکونی نیز 6.2 درصد افزایش قیمت داشته است. فتح‌اللهی مدیر عامل سازمان نوسازی نیز به تازگی از افزایش 49 درصدی صدور پروانه‌های ساختمانی در 5 ماهه نخست امسال خبر داده است. از طرفی دیگر، مرتضی لطفی، نایب رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور نیز گفته است: «تقاضا برای مصرف سیمان در 5 ماهه ابتدایی امسال نسبت به دوره مشابه سال قبل با رشد رو به رو شده است که به نظرم مربوط به رشد حوزه مسکن و تحرکات جدید در این حوزه است.»

بیــت‌الله ستــــاریان، کارشنــــاس اقتصاد مسکن نیز می‌گوید:«طبق برآورد ما نسبت به درآمدهای دولت و برنامه‌های اجرا شده، از نیمه دوم امسال حرکت برای رونق در بخش ساختمان شروع می‌شود.»

رونق چطور خود را نشان می‌دهد؟

در پنج ماهه نخست سال 1396، تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران بیش از 69.6 هزار واحد بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، 1.5 درصد افزایش داشته است. طی این مدت متوسط قیمت یک مترمربع بنای واحد مسکونی معامله شده در بنگاه‌های تهران، 4.5 میلیون تومان بوده است که نسبت به سال گذشته 5.5 درصد رشد داشته است. بیشتر واحدهای معامله شده مربوط به دامنه قیمتی 150 تا 200میلیون تومان بوده و از نظر متراژ نیز، بیشتر معاملات را واحدهای 60 تا 70 متر تشکیل داده است. همچنین در مناطق تهران، منطقه 5 از کل معاملات سهم 15.8 درصدی داشته و بیشترین تعداد قراردادها را به خود اختصاص داده است. این اطلاعات نشان می‌دهد که طبقه متوسط، بیشترین میزان خرید و فروش را در بازار مسکن به خود اختصاص داده‌اند و اوضاع بازار برای خانه‌هایی با قیمت و متراژ پایین، رونق خوبی دارد.

بیت‌الله ستاریان، این آمار و ارقام را نشانه رونق می‌داند و می‌گوید:«در حالت رونق 4 نوع افزایش را خواهیم داشت. رونق در خرید و فروش معاملات، افزایش سرمایه گذاری، افزایش تولید و افزایش قیمت. احتمال می‌دهیم اگر اراده بازدارنده از سوی دولت نباشد، تا انتهای سال آینده وضعیت این افزایش‌ها ادامه پیدا می‌کند و روند رشد به جلو رود.» او درباره افزایش قیمت مسکن تصریح می‌کند:«اگر درآمد سرانه بالا رود و تولید خوب باشد، امیدوار خواهیم بود که با رونق در سه عامل دیگر، افزایش قیمت از سال‌های آینده متوقف شود. بنابراین در میانه سال آینده قیمت مسکن بعد از یک دوره افزایش، ثابت باقی می‌ماند و ممکن است کمتر هم شود.»

کاهش سود بانکی بازار مسکن را رونق می‌دهد؟

از اوایل شهریور ماه کاهش نرخ سود بانکی به 15 درصد، از سوی بانک مرکزی برای تمام بانک‌ها لازم الاجرا شد و از همان زمان گمانه زنی‌هایی در تأثیر این سیاست بر بازار مسکن قوت گرفت. در این حالت، صاحب خانه‌ها به رهن دادن خانه، دریافت پول پیش و پس‌انداز آن در بانک علاقه‌ای ندارند و میزان اجاره‌ها را افزایش می‌دهند. البته پیش از این نیز با شیبی آرام اجاره مسکن افزایش پیدا کرده بود. بر اساس گزارش بانک مرکزی، در مرداد ماه امسال شاخص اجاره مسکن نسبت به سال گذشته 7.4 درصد افزایش پیدا کرده بود که البته بانک مرکزی در تشریح دلایل آن می‌نویسد:«ماهیت قراردادهای اجاره مسکن که غالباً یک ساله تنظیم می‌شوند و نیز اثرپذیری شاخص اجاره بها از سیاست‌های کنترل و مهار تورم، سبب تغییر متناسب اجاره بها با تحولات نرخ تورم در کشور شده است.»

اما کاهش سود بانکی، در نهایت اوضاع را به نفع بازار مسکن و رونق آن رقم می‌زند. ستاریان در این باره می‌گوید:«قطعاً نرخ سود در بازار اثر خود را نشان می‌دهد و به رونق اوضاع مسکن کمک می‌کند. از طرف دیگر مانع از این می‌شود که بانک‌ها خودشان وارد فعالیت‌های ساختمان‌سازی و بنگاه‌داری شوند و این محدودیت‌ها، اوضاع را به نفع تولید مسکن بهبود می‌دهد. اما بستگی به بازی دیگر بازارها هم دارد. ممکن است پول‌هایی که بر اثر کاهش سود بانکی از بانک بیرون می‌آیند، به بازار ارز هم جذب شوند.»

اما آیا این تغییرات فضای سوداگری را در بازار مسکن تقویت نمی‌کند؟ ستاریان با رد این ابهام چنین توضیح می‌دهد:«اصطلاح سوداگری در بحث مسکن از نظر علمی غلط است. در همه کالاهای دیگر سوداگری داریم اما در مسکن مفهوم ندارد. سوداگری یعنی اینکه کالایی را در اثر سرمایه‌گذاری جمع می‌کنیم تا قیمتش افزایش پیدا کند. اما مسکن قابل احتکار و محدود کردن نیست. مثل اتومبیل و کالاهای دیگر نیست که احتکار کنید و به مرور قیمت آن را افزایش دهید و بعد به بازار تزریق کنید.»

او ادامه می‌دهد:«این لفظ سوداگری اصطلاح غلط و برای فرافکنی است. مثلاً کسی واحدی می‌خرد و بعد در مرحله پیش فروش، قیمت آن افزایش پیدا می‌کند و واحدش را می‌فروشد. این نوعی سرمایه‌گذاری است. مثلاً در مرحله تولید، مسکن هیچ وقت خالی نمی‌ماند، یا فروخته یا اجاره داده می‌شود یا می‌فروشد.تولیدات کارخانه‌ها را می‌شود چند میلیون خرید و نگه داشت و بعد فروخت، اما در مسکن چنین حالتی امکان ندارد. بنابراین با تغییراتی که در سیاست‌ها داده شده است، باز هم سوداگری منتفی است.»


ارسال نظر

ارسال


قانون جهش تولید مسکن در تقابل خوشبین‌ها و بدبین ها

قانون جهش تولید مسکن در تقابل خوشبین‌ها و بدبین ها

مجلس شورای اسلامی قانون جهش تولید مسکن را که مطابق شعارهای انتخاباتی ابراهیم رئیسی بود تصویب کرد تا بعد از مدت‌ها یک نهضت بزرگ مسکن‌سازی در کشور شکل بگیرد با این حال کارشناسان اقتصادی درباره این طرح نظرات مختلفی دارند

 از کاهش نرخ تورم تا کاهش نرخ در بازار بین بانکی

از کاهش نرخ تورم تا کاهش نرخ در بازار بین بانکی

ارائه منظم روند ماهانه تحولات اقتصادی و اقدامات سیاستی بانک مرکزی

 آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن افزایش یافت

آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن افزایش یافت

در حالی طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی قرار بود آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن حدود ۲۰۰ میلیون تومان باشد که این مبلغ به ۳۲۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

هزینه وام مسکن گرانتر شد | برای دریافت وام ۴۸۰ میلیونی زوجین چقدر باید خرج کنیم؟

هزینه وام مسکن گرانتر شد | برای دریافت وام ۴۸۰ میلیونی زوجین چقدر باید خرج کنیم؟

هزینه اوراق تسهیلات مسکن نسبت به هفته قبل اندکی رشد داشته و بر این اساس متاهل های ساکن پایتخت برای تهیه این اوراق باید بیش از ۱۳۴ میلیون تومان پرداخت کنند.

تعیین تکلیف 2 هزار متر اراضی استان تهران

تعیین تکلیف 2 هزار متر اراضی استان تهران

استاندار تهران گفت: بلندمرتبه‌سازی بدون در نظر گرفتن پیوست‌های فرهنگی، اجتماعی و زیرساخت‌های لازم در درازمدت آسیب‌زا می‌باشد.

خانه های سنتی ایرانی

خانه های سنتی ایرانی

با نگاهی به معماری سنتی ایرانی، نقش و جایگاه ویژه خانه به عنوان یک المان مهم در معماری آشکار می شود. این عناصر که دارای روش ها و تکنیک های مختلف ساخت و اجرا می باشند دارای ویژگی های متفاوتی بر اساس اقلیم و فرهنگ هر منطقه هستند.

ویژگی مهم معماری سنتی ایرانی

ویژگی مهم معماری سنتی ایرانی

کاشی کاری های زینتی و شاهکارهای مهندسی هوشمندانه، حاکی از قدرت معماری ایرانی طی قرون متمادی اند. با داشتن بیست میراث جهانی یونسکو در ایران هیچ گاه با کمبود مکان های دیدنی مواجه نمی شوید.

سنگ آنتیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

سنگ آنتیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

سنگ آنتیک سنگی است که از کنار هم قرار گرفتن قطعه سنگ های کوچک شکسته در کنار هم به وجود می آید. معمولا این سنگ از سنگ های طبیعی تراورتن و مالون تشکیل می شود و بدون رنگ به صورت طبیعی مورد استفاده قرار می گیرند.

مصوبه کمک هزینه مسکن کارگران ابلاغ شد

مصوبه کمک هزینه مسکن کارگران ابلاغ شد

معاون اول رئیس جمهور مصوبه مربوط به تعیین کمک هزینه مسکن کارگران مشمول قانون کار در سال ۱۴۰۱ را ابلاغ کرد.

هزینه ساخت برج مسکونی چقدر است؟

هزینه ساخت برج مسکونی چقدر است؟

هزینه ساخت هرگونه ساختمان مسکونی اعم از آپارتمان، برج، ویلا و غیره در چند سال گذشته بین 15 تا 30 درصد افزایش داشته است .

اصل ۳۱ قانون اساسی؛ حق مسکن از رویا تا واقعیت

اصل ۳۱ قانون اساسی؛ حق مسکن از رویا تا واقعیت

"داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده ایرانی است. دولت موظف است با رعایت اولویت برای آنها که نیازمندترند به خصوص روستانشینان و کارگران زمینه اجرای این اصل را فراهم کند."

کدام صاحبخانه‌ها تنبیه مالیاتی می‌شوند؟/ دور زدن مصوبه افزایش ۲۵ درصدی اجاره‌بها

کدام صاحبخانه‌ها تنبیه مالیاتی می‌شوند؟/ دور زدن مصوبه افزایش ۲۵ درصدی اجاره‌بها

بررسی آگهی های خرید و فروش و رهن و اجاره مسکن در سایت‌ها حاکی از آن است که میانگین قیمت رهن کامل واحدهای نوساز در پایتخت ۵۳۹ میلیون تومان است.

بازارهای جهانی با بازگشت نفت ایران به تعادل می‌رسد

بازارهای جهانی با بازگشت نفت ایران به تعادل می‌رسد

اوجی گفت: وضع بازار جهانی نفت به گونه‌ای است که بازگشت نفت ایران به بازار می‌تواند به‌طور قابل توجهی پاسخگوی نیاز مشتریان و عامل ایجاد تعادل و آرامش در بازار‌های جهانی باشد.

تورم  ارزش دلار چه بر سر اقتصاد دنیا می آورد؟

تورم ارزش دلار چه بر سر اقتصاد دنیا می آورد؟

افزایش ارزش دلار در یک سال اخیر یکی از مهمترین خبرهای اقتصادی این روزها است.

بنچاق چیست و چه تفاوتی با سند دارد؟

بنچاق چیست و چه تفاوتی با سند دارد؟

زمان‌های قدیم‌تر بنچاق مورد استفاده قرار می‌گرفته است و کاملا منطقی است که افراد مدرن اطلاع کمتری از این نوع سند داشته باشند. در کشورمان ایران، اسنادی مالکیت مانند مبایعه‌نامه، بنچاق و قولنامه در طول تاریخ استفاده‌های مختلفی داشته است.

زمین ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن تامین شد

زمین ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن تامین شد

طرح نهضت ملی مسکن یکی از طرح‌های کلان دولت سیزدهم در بخش مسکن است که سیاستگذاری برای اجرای ۴ میلیون واحد مسکونی در طی چهار سال را در برنامه قرار داده است.

بازسازی ساختمان و دکوراسیون خانه

بازسازی ساختمان و دکوراسیون خانه

ساختمان همانند یک نوزاد همواره احتیاج به مراقبت و تعمیرات دارد. رفته رفته با فرسوده شدن مصالح بکار رفته در بنا مشکلات گوناگونی از قبیل ترک، شکستگی، تخریب، آلودگی‌های انسانی، جانوری و محیطی، مشکلات تاسیساتی و غیره بوجود می‌آید.

تیمچه قم بزرگترین سقف ضربی جهان

تیمچه قم بزرگترین سقف ضربی جهان

تیمچه قم به عنوان بزرگترین سقف ضربی جهان و شاهکار هنر و معماری ایرانی است که به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

در بازار مسکن ترکیه چه خبر است؟

در بازار مسکن ترکیه چه خبر است؟

بر اساس داده‌های یک اتاق فکر معتبر قیمت اجاره بها نسبت به سال گذشته در ماه فوریه ۸۴.۲ درصد افزایش یافته است. این افزایش قیمت در استانبول، آنکارا و سومین شهر بزرگ ترکیه یعنی ازمیر از ۱۰۰ درصد فراتر رفت.

برخی مشاوران املاک ماهی هزار کدرهگیری صوری برای وام ودیعه می‌دهند

برخی مشاوران املاک ماهی هزار کدرهگیری صوری برای وام ودیعه می‌دهند

عضو هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاک گفت: برخی دفاتر املاک بدون پروانه، در یک ماه هزار کد رهگیری صوری اجاره مسکن برای دریافت وام ودیعه صادر می کنند.