جولان مبل‌های چینی در بازار

  • شنبه 11 آذر 1396

اخبار => گروه خبر

اقتصاد-آنلاین ظاهرا بخش صنعت مبلمان نیز از رکودی که چندسالی است بر اقتصاد کشور سایه افکنده،‌ در امان نمانده و آن‌طور که فعالان این صنعت می‌گویند، به جز در برخی از بخش‌ها به‌دلیل تامین نیروی انسانی،‌ افزایش قیمت قابل ملاحظه‌ای در بازار مبلمان اتفاق نیفتاده است، هرچند مانند بازار دیگر اجناس، بازار مبلمان نیز در نیمه دوم سال و با نزدیکی به سال نو با رونق مواجه خواهد شد.
جولان مبل‌های چینی در بازار

نبود استانداردهای لازم، کپی‌برداری، جولان مبل‌های یک‌بارمصرف چینی و... از جمله مشکلات حال حاضر صنعت مبلمان کشور است. طبق آمار منتشرشده، درحال حاضر ۳۰ تا ۳۵‌درصد بازار، مبلمان قاچاق و چینی است که عمدتا از طریق کارت‌های بازرگانی تقلبی به کشور وارد می‌شوند که این موضوع لزوم ساماندهی و رتبه‌بندی این کارت‌ها را بیش از گذشته نشان می‌دهد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از آرمان، به‌طور میانگین حجم صادراتی صنعت مبلمان در تمامی بخش‌ها طی چندسال گذشته شرایط ثابتی را تجربه کرده و در مرز ۳۰‌میلیون‌دلاری قرار دارد. عمده بازار صادراتی ایران نیز مربوط به حوزه خلیج فارس و نیز کشورهای عراق و افغانستان است؛ هرچند صادرات به ایتالیا صورت می‌گیرد، اما سهم قابل توجهی را به خود اختصاص نمی‌دهد. علاوه بر این، طبق آمار منتشرشده، 5/8‌درصد بازار اشتغال کشور به بخش تولید مبل اختصاص دارد، که البته فعالان این صنف معتقدند در صورت حمایت از تولیدکنندگان مبل، کالای تولیدی ایرانی قابلیت رقابت با کالای ایتالیایی را هم دارد.

نبود استاندارد لازم در صنعت مبلمان

متاسفانه صنعت مبلمان نیز از نبود استانداردهای لازم رنج می‌برد و از این موضوع به‌عنوان یکی از نقاط ضعف این صنعت نام برده شده است. البته آن‌طور که دبیر انجمن صنفی مبلمان و دکوراسیون به خبرگزاری ایسنا گفته است، پیاده‌سازی استانداردهای لازم در این صنعت نیز کار بسیار سختی است. جدای از نبود استاندارد لازم در صنعت مبلمان،‌ عدم اطلاع خریداران از آنچه در ساخت مبل استفاده می‌شود نیز یکی دیگر از مشکلاتی است که می‌توان به آن اشاره داشت. در همین زمینه،‌ رامین سمیع‌زاده اعلام کرده است که «یکی از مشکلات اصلی در زمینه خرید مبلمان این است که مردم نمی‌توانند از محصولات به‌کاربرده‌شده در خرید خود مطلع شوند و نمی‌دانند از چه موادی درون کالای سفارش‌داده توسط آنها استفاده شده است و به همین دلیل باید از نمایندگی‌های مجاز و فروشگاه‌های دارای مجوز خرید کنند». او در مورد نگرانی همیشگی مردم در زمینه خرید مبلمان به‌دلیل برخی کم‌فروشی‌ها یا مسائل این‌چنینی بیان کرد: «مردم باید به فروشگاه‌های دارای مجوز از اتحادیه‌های مربوطه اعتماد کنند تا در صورت بروز هرگونه مشکل بتوانند پیگیری مطالبات خود را انجام دهند. ما به آنها توصیه می‌کنیم از فروشندگان دارای مجوز، محصولات برند و شناسنامه‌دار و نیز دارای گواهینامه ایزو خرید کرده و به این مساله توجه داشته باشند.»

کپی‌برداری، دغدغه فعالان صنف مبلمان

بحران کپی‌برداری گریبان صنعت مبلمان کشور را نیز گرفته است. ظاهرا کپی‌برداری نه‌تنها از مدل‌های خارجی صورت می‌گیرد، بلکه مدل‌های ایرانی نیز مورد کپی‌برداری قرار می‌گیرند. برخی از تولیدکنندگان صنعت مبلمان نیز به این نکته اشاره می‌کنند که مبلمان کپی‌برداری‌شده از مدل‌های خارجی به‌عنوان مدل مثلا ایتالیایی به فروش می‌رسد. کوتاه‌بودن عمر طراحی‌هایی که در این صنعت صورت می‌گیرد، از دلایل این موضوع دانسته شده که باعث می‌شود اکثر خریداران و تولیدکنندگان به ژورنال‌های خارجی مراجعه کنند و از آنها تقلید و کپی‌برداری کنند.

مبل‌های ‌یک‌بارمصرف چینی در بازار

فعالان صنف مبلمان بر این باورند که عرضه فراوان و جولان مبلمان ساخت ترکیه و چین، بازار را با رکود مواجه کرده و رفته‌رفته سلیقه مصرف‌کنندگان را به‌سمت خرید محصولات غیرایرانی سوق می‌دهد. مبل‌های وارداتی عمدتا گران‌تر از نمونه مشابه وطنی هستند، اما کیفیت مناسب آنها دلیلی برای فروش بیشتر آنها در بازار است. مبلمان ساخت ترکیه نیز به‌لحاظ کیفیت گوی رقابت را از مبلمان چینی ربوده‌اند و به‌دلیل کاربرد مواد باکیفیتی چون یونولیت، اسفنج بیشتر، فوم و... از نمونه‌های ایرانی نیز بهتر هستند. در همین زمینه، رئیس اتحادیه درودگران و مبل‌سازان از جولان مبل‌های قاچاق چینی یک‌بارمصرف در بازار خبر داد و گفت: «محل توزیع این مبلمان در ساختمان‌های مسکونی و به‌صورت عمده در خیابان ولیعصر است. هم‌اکنون 30 تا 35‌درصد بازار، مبلمان قاچاق و چینی است.» عبدالحسین عباسی با اشاره به ورود قاچاق و رسمی این کالا با کارت بازرگانی‌های تقلبی افزود: «این مبل‌ها از جنس فایبرگلاس است و با روکش‌های خوش‌رنگ و زیبا مشتری را جذب می‌کنند درحالی که یک‌بارمصرف هستند.» ‌او با اشاره اینکه شهرداری باید مانع از فعالیت این متخلفان شود، افزود: «مردم پس از خرید این مبل‌ها شکایت خود را به اتحادیه انتقال می‌دهند که به‌دلیل زمانبر‌بودن برخورد با این افراد و پلمب آنها توسط اماکن، مبل‌ها فروخته می‌شود و شخص خاطی هم ساختمان را تخلیه می‌کند.»‌ عباسی قیمت این مبل‌ها را پنج‌میلیون‌تومان به بالا اعلام کرد و ادامه داد: «در مقابل این مبل‌های بی‌‌‌کیفیت، مبلمان استیل ایرانی است که بیش از 50 سال عمر دارد، اما هیچ‌حمایتی از سوی دولت دیده نشده است.»

کالاهای وارداتی، تولید را فلج می‌کند

یک فعال اقتصادی در رابطه با واردات بی‌‌‌رویه اجناس بی‌‌‌کیفیت خارجی می‌گوید: یکی از مهم‌ترین بحث‌هایی که در این رابطه مطرح است این است که ما ابتدا باید جلو ورود کالاهای بی‌‌‌کیفیت از مبادی رسمی کشور را که فاقد استاندارد لازم نیز هستند،‌ بگیریم؛ حال این کالا ساخت کشور چین باشد، یا سایر کشورها. عباس آرگون ادامه می‌دهد: نظارت‌ها در مبادی رسمی کشور باید به‌گونه‌ای اعمال شود تا شرکت‌هایی که واردکننده این کالا هستند، شناسایی شوند. درواقع کالاهایی که از مبادی رسمی وارد کشور می‌شوند‌،‌ قابل‌کنترل هستند و می‌توان استاندارها و ضوابطی را تعریف کرد تا اگر کالایی از کیفیت لازم برخوردار نباشد،‌ از ورود آن به کشور جلوگیری شود. او با بیان این مطلب که باید افرادی که کالای بی‌‌‌کیفیت وارد کشور می‌کنند،‌ در لیست سیاه قرار گیرند،‌ در این‌باره می‌افزاید: بدین ترتیب اجازه واردات بی‌‌‌رویه کالاهای بی‌‌‌کیفیت از این افراد گرفته می‌شود. این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی می‌گوید: با کسانی هم که از مبادی غیررسمی کالای بی‌‌‌کیفیت وارد کشور می‌کنند نیز باید به‌طور جدی برخورد شود؛ یعنی به اعتقاد من، به‌طور قطع می‌توان این کار را انجام داد و جلو کالای قاچاق را گرفت. آرگون با اشاره به اینکه برخی از این کالاها با سلامت مردم در ارتباطند،‌ تصریح می‌کند:‌ برخی از این کالاهای وارداتی در محصولات مصرفی و بهداشتی مردم به کار گرفته می‌شوند و سلامت مردم را مورد تهدید قرار می‌دهند. افزون بر این، این کالاهای وارداتی می‌توانند به تولیدات داخلی ما نیز لطمه بزنند و واحدهای تولیدی ما را فلج کنند. او تاکید می‌کند: اگر تولید داخل متضرر شود،‌ عملا واحدهای تولیدی ما نیز به ‌سمت رکود و تعطیلی پیش می‌روند و درنتیجه باعث کاهش اشتغال در کشور می‌شوند. البته روی دیگر سکه نیز این است که ما باید تولیدات داخل خودمان را تقویت کنیم تا کیفیت و قیمت مناسبی پیدا کنند. در ضمن لازم است فرهنگ استفاده از کالاهای ایرانی نیز ترویج شود، چراکه رونق اشتغال در کشور با خرید کالای ایرانی اتفاق می‌افتد، به‌شرط اینکه تولیدکنندگان ما نیز تعهد کاری داشته باشند و استانداردهای لازم را رعایت کنند تا ما ضمن حفظ بازار داخلی، بتوانیم بازار‌های خارجی را نیز فتح کنیم. این عضو اتاق بازرگانی با اشاره به اینکه کالاهای قاچاق بعضا از طریق کارت‌های بازرگانی تقلبی و اجاره‌ای وارد کشور می‌شوند، ادامه می‌دهد: باید این کارت‌ها را رتبه‌بندی کرد. لازم است کنترل‌ بیشتری اعمال شود تا به کسانی که فاقد ویژگی‌های لازم هستند،‌ کارت بازرگانی تعلق نگیرد. آرگون تاکید می‌کند: لازم است نظارت از طریق سیستم مالیاتی نیز توسعه داده شود تا افرادی که فعالیت اقتصادی می‌کنند،‌ تحت پوشش نظام مالیاتی قرار گیرند.


ارسال نظر

ارسال


قانون جهش تولید مسکن در تقابل خوشبین‌ها و بدبین ها

قانون جهش تولید مسکن در تقابل خوشبین‌ها و بدبین ها

مجلس شورای اسلامی قانون جهش تولید مسکن را که مطابق شعارهای انتخاباتی ابراهیم رئیسی بود تصویب کرد تا بعد از مدت‌ها یک نهضت بزرگ مسکن‌سازی در کشور شکل بگیرد با این حال کارشناسان اقتصادی درباره این طرح نظرات مختلفی دارند

 از کاهش نرخ تورم تا کاهش نرخ در بازار بین بانکی

از کاهش نرخ تورم تا کاهش نرخ در بازار بین بانکی

ارائه منظم روند ماهانه تحولات اقتصادی و اقدامات سیاستی بانک مرکزی

 آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن افزایش یافت

آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن افزایش یافت

در حالی طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی قرار بود آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن حدود ۲۰۰ میلیون تومان باشد که این مبلغ به ۳۲۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

هزینه وام مسکن گرانتر شد | برای دریافت وام ۴۸۰ میلیونی زوجین چقدر باید خرج کنیم؟

هزینه وام مسکن گرانتر شد | برای دریافت وام ۴۸۰ میلیونی زوجین چقدر باید خرج کنیم؟

هزینه اوراق تسهیلات مسکن نسبت به هفته قبل اندکی رشد داشته و بر این اساس متاهل های ساکن پایتخت برای تهیه این اوراق باید بیش از ۱۳۴ میلیون تومان پرداخت کنند.

تعیین تکلیف 2 هزار متر اراضی استان تهران

تعیین تکلیف 2 هزار متر اراضی استان تهران

استاندار تهران گفت: بلندمرتبه‌سازی بدون در نظر گرفتن پیوست‌های فرهنگی، اجتماعی و زیرساخت‌های لازم در درازمدت آسیب‌زا می‌باشد.

خانه های سنتی ایرانی

خانه های سنتی ایرانی

با نگاهی به معماری سنتی ایرانی، نقش و جایگاه ویژه خانه به عنوان یک المان مهم در معماری آشکار می شود. این عناصر که دارای روش ها و تکنیک های مختلف ساخت و اجرا می باشند دارای ویژگی های متفاوتی بر اساس اقلیم و فرهنگ هر منطقه هستند.

ویژگی مهم معماری سنتی ایرانی

ویژگی مهم معماری سنتی ایرانی

کاشی کاری های زینتی و شاهکارهای مهندسی هوشمندانه، حاکی از قدرت معماری ایرانی طی قرون متمادی اند. با داشتن بیست میراث جهانی یونسکو در ایران هیچ گاه با کمبود مکان های دیدنی مواجه نمی شوید.

سنگ آنتیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

سنگ آنتیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

سنگ آنتیک سنگی است که از کنار هم قرار گرفتن قطعه سنگ های کوچک شکسته در کنار هم به وجود می آید. معمولا این سنگ از سنگ های طبیعی تراورتن و مالون تشکیل می شود و بدون رنگ به صورت طبیعی مورد استفاده قرار می گیرند.

مصوبه کمک هزینه مسکن کارگران ابلاغ شد

مصوبه کمک هزینه مسکن کارگران ابلاغ شد

معاون اول رئیس جمهور مصوبه مربوط به تعیین کمک هزینه مسکن کارگران مشمول قانون کار در سال ۱۴۰۱ را ابلاغ کرد.

هزینه ساخت برج مسکونی چقدر است؟

هزینه ساخت برج مسکونی چقدر است؟

هزینه ساخت هرگونه ساختمان مسکونی اعم از آپارتمان، برج، ویلا و غیره در چند سال گذشته بین 15 تا 30 درصد افزایش داشته است .

اصل ۳۱ قانون اساسی؛ حق مسکن از رویا تا واقعیت

اصل ۳۱ قانون اساسی؛ حق مسکن از رویا تا واقعیت

"داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده ایرانی است. دولت موظف است با رعایت اولویت برای آنها که نیازمندترند به خصوص روستانشینان و کارگران زمینه اجرای این اصل را فراهم کند."

کدام صاحبخانه‌ها تنبیه مالیاتی می‌شوند؟/ دور زدن مصوبه افزایش ۲۵ درصدی اجاره‌بها

کدام صاحبخانه‌ها تنبیه مالیاتی می‌شوند؟/ دور زدن مصوبه افزایش ۲۵ درصدی اجاره‌بها

بررسی آگهی های خرید و فروش و رهن و اجاره مسکن در سایت‌ها حاکی از آن است که میانگین قیمت رهن کامل واحدهای نوساز در پایتخت ۵۳۹ میلیون تومان است.

بازارهای جهانی با بازگشت نفت ایران به تعادل می‌رسد

بازارهای جهانی با بازگشت نفت ایران به تعادل می‌رسد

اوجی گفت: وضع بازار جهانی نفت به گونه‌ای است که بازگشت نفت ایران به بازار می‌تواند به‌طور قابل توجهی پاسخگوی نیاز مشتریان و عامل ایجاد تعادل و آرامش در بازار‌های جهانی باشد.

تورم  ارزش دلار چه بر سر اقتصاد دنیا می آورد؟

تورم ارزش دلار چه بر سر اقتصاد دنیا می آورد؟

افزایش ارزش دلار در یک سال اخیر یکی از مهمترین خبرهای اقتصادی این روزها است.

بنچاق چیست و چه تفاوتی با سند دارد؟

بنچاق چیست و چه تفاوتی با سند دارد؟

زمان‌های قدیم‌تر بنچاق مورد استفاده قرار می‌گرفته است و کاملا منطقی است که افراد مدرن اطلاع کمتری از این نوع سند داشته باشند. در کشورمان ایران، اسنادی مالکیت مانند مبایعه‌نامه، بنچاق و قولنامه در طول تاریخ استفاده‌های مختلفی داشته است.

زمین ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن تامین شد

زمین ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن تامین شد

طرح نهضت ملی مسکن یکی از طرح‌های کلان دولت سیزدهم در بخش مسکن است که سیاستگذاری برای اجرای ۴ میلیون واحد مسکونی در طی چهار سال را در برنامه قرار داده است.

بازسازی ساختمان و دکوراسیون خانه

بازسازی ساختمان و دکوراسیون خانه

ساختمان همانند یک نوزاد همواره احتیاج به مراقبت و تعمیرات دارد. رفته رفته با فرسوده شدن مصالح بکار رفته در بنا مشکلات گوناگونی از قبیل ترک، شکستگی، تخریب، آلودگی‌های انسانی، جانوری و محیطی، مشکلات تاسیساتی و غیره بوجود می‌آید.

تیمچه قم بزرگترین سقف ضربی جهان

تیمچه قم بزرگترین سقف ضربی جهان

تیمچه قم به عنوان بزرگترین سقف ضربی جهان و شاهکار هنر و معماری ایرانی است که به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

در بازار مسکن ترکیه چه خبر است؟

در بازار مسکن ترکیه چه خبر است؟

بر اساس داده‌های یک اتاق فکر معتبر قیمت اجاره بها نسبت به سال گذشته در ماه فوریه ۸۴.۲ درصد افزایش یافته است. این افزایش قیمت در استانبول، آنکارا و سومین شهر بزرگ ترکیه یعنی ازمیر از ۱۰۰ درصد فراتر رفت.

برخی مشاوران املاک ماهی هزار کدرهگیری صوری برای وام ودیعه می‌دهند

برخی مشاوران املاک ماهی هزار کدرهگیری صوری برای وام ودیعه می‌دهند

عضو هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاک گفت: برخی دفاتر املاک بدون پروانه، در یک ماه هزار کد رهگیری صوری اجاره مسکن برای دریافت وام ودیعه صادر می کنند.