تحلیل رسمی از آینده مسکن

  • چهارشنبه 21 آبان 1393

اخبار => گروه خبر

آگاهان املاک: در حوزه خرید و فروش آپارتمان رکود وجود دارد در مقابل هم ساخت ‌وساز در جریان است و روند عرضه متوقف نشده بنابراین با احتساب وضعیت موجود، نشانه‌ای از افزایش قیمت مسکن در ماه‌های آتی مشاهده نمی‌شود.
تحلیل رسمی از آینده مسکن

عباس آخوندی درباره تصحیح طرح تفصیلی پایتخت در آخرین نشست مشترک با شهردار تهران نیز گفت: مطبوعات با نظارت بر مدیریت‌شهری، بهترین بازو برای تضمین‌ اجرای اصلاحات هستند.

وزیر راه ‌‌وشهرسازی روز گذشته در بازدید از نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها، در غرفه «دنیای‌اقتصاد» حضور پیدا کرد و ضمن بحث و بررسی درباره کمکی که رسانه‌های تخصصی می‌توانند به حسن‌اجرای تصمیمات و مصوبات مراجع قانون‌گذار داشته‌ باشند، به پرسش‌های خبرنگاران نیز پاسخ داد.

عباس آخوندی ابتدا به مهم‌ترین موضوع روز بازار مسکن؛ یعنی آینده کوتاه‌مدت و میان‌مدت قیمت‌ها پرداخت و در پاسخ به «دنیای‌‌اقتصاد» درخصوص «صحت و سقم اظهارنظرهای برخی افراد معدود که اخیرا پیشگویی‌هایی درباره جهش قیمت مسکن انجام داده‌اند» اعلام کرد: در حال حاضر از یک‌سو معاملات حوزه خرید و فروش آپارتمان با رکود مواجه است و از سوی دیگر عملیات تکمیل ساختمان‌های مسکن‌مهر و تحویل آنها به بازار مصرف و همچنین ساخت‌وسازهای بخش خصوصی در درون شهرها نیز جاری است و ادامه دارد بنابراین روند عرضه مسکن متوقف نشده است و نشانه‌ای از افزایش قیمت مسکن در مسیر آتی بازار دیده نمی‌شود و قابل انتظار هم نیست.
به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، مطابق آمارهای دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن که اخیرا در این صفحه منتشر شد، میانگین قیمت مسکن در شهر تهران طی 7 ماه اول امسال نه‌تنها رشد نکرد که در پایان ماه مهر، نسبت به ابتدای سال، معادل 6/2 درصد کاهش یافت و به سطح مترمربعی 4 میلیون و 60 هزار تومان رسید.
همچنین متوسط قیمت مسکن در این 7 ماه نیز حدود 5/0درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افت کرده است.
این کاهش قیمت مسکن و همچنین تاثیری که روند کاهشی نرخ تورم بر آن دارد، باعث شده وزیر راه‌وشهرسازی همسو با چشم‌اندازهای کارشناسی، ادامه وضع موجود را برای ماه‌های آینده پیش‌‌بینی کند.
وزیر راه‌وشهرسازی در غرفه «دنیای‌اقتصاد» در نمایشگاه مطبوعات، همچنین درباره جلسه دوشنبه گذشته شورای‌عالی شهرسازی و معماری کشور که با حضور شهردار تهران برگزار شد، به پرسش درخصوص اینکه «چه تضمینی برای رعایت و اجرای تمام و کمال اصلاحات اعمال شده بر طرح تفصیلی تهران از طرف مدیریت شهری پایتخت وجود دارد؟» اینطور پاسخ داد: مهم‌ترین تضمین برای اجرای آنچه در ماه‌های اخیر در جلسات مشترک شورای عالی شهرسازی درخصوص تهران و سایر شهرها به تصویب رسیده، «پیگیری مصوبات از سوی مطبوعات و افکار عمومی» است.
آخوندی گفت:  مطبوعات به‌عنوان رکن چهارم دموکراسی در مطالبه خواسته‌های اجتماعی از دستگاه‌ها و مسوولان، نقش بی‌بدیل دارند. در حوزه شهرسازی و رعایت مقررات و مصوبات شورای عالی شهرسازی ازسوی شهرداری‌ها نیز، مطبوعات می‌توانند با نظارت بر کار شهرداران و نحوه اجرای مقررات شهرسازی، این اصول را پیگیری و مطالبه کنند. البته ما نیز به‌عنوان مسوول و سیاست‌گذار مرتب به لحاظ اداری این موضوعات را رصد و کنترل خواهیم کرد.
صبح دوشنبه گذشته، آخرین اصلاحات روی طرح تفصیلی شهر تهران در جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری کشور به ریاست عباس آخوندی و با حضور محمدباقر قالیباف به‌عنوان عضو میهمان و سایر اعضای شورای عالی، برگزار شد. در این جلسه، ماحصل 7 ماه بازنگری و انطباق طرح تفصیلی با سند بالادست –طرح جامع تهران- به‌عنوان نتیجه کار مورد بررسی قرار گرفت و سرانجام مسوولان شورای عالی و مدیریت شهری تهران متفق‌القول شدند که نهاد مدیریت یکپارچه شهر تهران باید دوباره احیا شده و بر اجرای طرح تفصیلی نظارت کند.
 شورای عالی شهرسازی 8 نوع اصلاح کلیدی در ماه‌های اخیر در متن طرح تفصیلی تهران انجام داد و تغییراتی که در سال‌های اخیر در محتوای این طرح از طریق «افزایش تراکم، تغییر پهنه‌ها، بلندمرتبه‌سازی‌های بی‌‌ضابطه، بارگذاری جمعیتی بیش ‌از اندازه در مناطقی همچون منطقه22 و ...» به‌وجود آمده بود را حذف کرد. این تغییرات چون در مغایرت با طرح جامع مسکن بود، توسط شورای عالی اصلاح شد و نسخه اصلاح‌شده طرح تفصیلی در جلسه اخیر شورای عالی، مورد توافق اعضا قرار گرفت. 
با تصمیم مشترک شهردار تهران و وزیر راه‌وشهرسازی، نهادی که در سال‌‌های دور با ترکیب نمایندگانی از این دو نهاد، وجود داشت، دوباره احیا می‌شود.
آخوندی درباره آینده شهرسازی تهران و نحوه رعایت و اجرای اصلاحات طرح تفصیلی گفت: انضباط شهری یکی از استراتژی‌هایی است که ما داریم آن را به جد ترغیب می‌کنیم و این به نظر من برای کیفیت زندگی بسیار مهم است. در هر صورت اگر ما انضباط شهری را ترغیب نکنیم چطور می‌توان انتظار داشت، شهری بدون آلودگی هوا داشته باشیم یا اینکه ترافیک را کاهش دهیم یا رضایت مردم از محیط‌زندگی‌شان را به بالاترین سطح برسانیم. قطعا بی‌توجهی به انضباط شهری، غفلت از توسعه فضای‌سبز و خدمات شهری و افت سطح کیفیت زندگی در شهرها را به همراه خواهد داشت. 
آخوندی با بیان اینکه، اصلی‌ترین بحث، انضباط شهری است، تصریح کرد: متاسفانه مقررات شهرسازی در سنوات گذشته دستخوش خرید و فروش بوده و به این موضوع کلیدی بی‌توجهی شده است اما الان خوشبختانه هم دولت نسبت به این موضوع عزم راسخی دارد و هم شوراهای شهرها. شوراها به این نتیجه رسیده‌اند که با «فروش‌شهر» اگر چه ممکن است در کوتاه‌مدت مشکل مالی و تامین منابع لازم برای اداره‌ شهرها حل شود اما شهر در آینده نزدیک‌ دچار معضلات پیچیده‌تری خواهد شد. همچنین شهرداری‌ها نیز به این جمع‌بندی رسیده‌اند که باید از «درآمدهای تصادفی و مقطعی» دست بردارند و با فاصله گرفتن از وابستگی صرف به عوارض ساخت‌وساز -که با رونق مسکن، درآمد را زیاد و با رکود به کاهش درآمد ناپایدار شهرداری منجر می‌شود- منابع پایدار جایگزین را برای خود ایجاد کنند.

 پیشنهاد وام خرید به شورای پول‌ و اعتبار رفت
وزیر راه‌وشهرسازی روز گذشته در نمایشگاه مطبوعات در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره سرنوشت طرح وزارتخانه برای افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن، گفت: پیشنهادی که بانک‌ مسکن در این خصوص تهیه کرده است را به شورای پول و اعتبار ارائه کرده و در حال طی کردن مسیر تصویب است.
آخوندی به خبرنگار خبرگزاری فارس گفت: به دنبال اجرای این موضوع هستیم و این موضوع و تصویب آن در حیطه اختیار شورای پول و اعتبار است؛ هر رقمی که شورای پول و اعتبار مصوب کرد ما استقبال می‌کنیم. حدودا سالی یک میلیون تقاضا در بخش مسکن وجود دارد که باید برای آن برنامه‌ریزی شود.
وزیر به خبرنگار  خبرگزاری‌مهر نیز گفت: در مجموع سالانه یک میلیون نیاز مسکن در کشور وجود دارد که باید برای آن برنامه‌ریزی کنیم تا این نیاز بالقوه به تقاضای موثر و فعال تبدیل شود. برای این منظور باید به سمت توانمندسازی اقتصاد خانوار حرکت کنیم و قدرت خانوار را افزایش دهیم تا توانمندی برای خرید مسکن پیدا کنند.
اظهارات وزیر درباره ارسال پیشنهاد جدید وام خرید مسکن به شورای پول‌واعتبار، گزارشی که روز شنبه به چاپ رسید. در این گزارش، عنوان شده بود پیشنهاد بانک مسکن برای راه‌اندازی صندوق پس‌انداز و پرداخت 40 تا 80 میلیون تسهیلات خرید از این محل، اخیرا در جلسه مشترک بانک‌مرکزی، بانک مسکن و وزارت راه‌‌وشهرسازی، نهایی شده و برای بررسی بیشتر به شورای پول‌ و اعتبار رفته است. 
بانک مسکن در پیشنهاد خود، دو سوم منابع مورد نیاز برای راه‌اندازی صندوق‌ و پرداخت تسهیلات را بر عهده دولت گذاشته و در نظر دارد این رقم را که شامل «کسری منابع و مابه‌التفاوت سود یارانه‌ای وام تا سود رایج بانکی» است، برای یک دوره 5ساله، به صورت یکجا از دولت دریافت کند. 
همچنین یک سوم منابع صندوق نیز قرار است از طریق سپرده‌گذاری متقاضیان مسکن، تامین شود.
 
 به حمل‌ونقل بیشتر بپردازد
وزیر راه‌ و شهرسازی روز گذشته با تاکید براینکه «دنیای‌اقتصاد» در بخش مسکن، بانک و سایر بخش‌های اقتصادی، با مبانی نظری قوی، اخبار و گزارش‌های تحلیلی تهیه و منتشر می‌کند، درخواست کرد: بخش حمل‌ونقل نیز در این روزنامه بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.
آخوندی تاکید کرد: بخش حمل‌‌ونقل 12درصد تولید ناخالص داخلی را در اختیار دارد و از برخی جهات، اثرگذاری بیشتری در اقتصاد کشور نسبت به بخش مسکن دارد.
وزیر افزود: در حال حاضر در دنیا، خیلی از کشورها توسعه شهری را مبتنی بر توسعه حمل‌‌ونقل دیده‌اند؛ اما در ایران به این موضوع کمتر توجه شده است. مثلا در شهرهای جدید اطراف تهران همچون هشتگرد یا پردیس، اول باید سیستم حمل‌ونقل ایجاد می‌شد بعد این شهرها به وجود می‌آمد؛ اما الان بعد از 25 سال که از تاسیس این شهرهای جدید می‌گذرد، هنوز مترو در این مناطق راه نیفتاده است؛ پس یک جای کار اشکال دارد. متاسفانه هیچ وقت هم مطبوعات به این موضوع نپرداخته‌اند که فرآیند توسعه شهرهای جدید اشکال داشته و اول باید سیستم حمل‌ونقل احداث و ایجاد شود.

 

 

 


ارسال نظر

ارسال


قانون جهش تولید مسکن در تقابل خوشبین‌ها و بدبین ها

قانون جهش تولید مسکن در تقابل خوشبین‌ها و بدبین ها

مجلس شورای اسلامی قانون جهش تولید مسکن را که مطابق شعارهای انتخاباتی ابراهیم رئیسی بود تصویب کرد تا بعد از مدت‌ها یک نهضت بزرگ مسکن‌سازی در کشور شکل بگیرد با این حال کارشناسان اقتصادی درباره این طرح نظرات مختلفی دارند

 از کاهش نرخ تورم تا کاهش نرخ در بازار بین بانکی

از کاهش نرخ تورم تا کاهش نرخ در بازار بین بانکی

ارائه منظم روند ماهانه تحولات اقتصادی و اقدامات سیاستی بانک مرکزی

 آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن افزایش یافت

آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن افزایش یافت

در حالی طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی قرار بود آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن حدود ۲۰۰ میلیون تومان باشد که این مبلغ به ۳۲۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

هزینه وام مسکن گرانتر شد | برای دریافت وام ۴۸۰ میلیونی زوجین چقدر باید خرج کنیم؟

هزینه وام مسکن گرانتر شد | برای دریافت وام ۴۸۰ میلیونی زوجین چقدر باید خرج کنیم؟

هزینه اوراق تسهیلات مسکن نسبت به هفته قبل اندکی رشد داشته و بر این اساس متاهل های ساکن پایتخت برای تهیه این اوراق باید بیش از ۱۳۴ میلیون تومان پرداخت کنند.

تعیین تکلیف 2 هزار متر اراضی استان تهران

تعیین تکلیف 2 هزار متر اراضی استان تهران

استاندار تهران گفت: بلندمرتبه‌سازی بدون در نظر گرفتن پیوست‌های فرهنگی، اجتماعی و زیرساخت‌های لازم در درازمدت آسیب‌زا می‌باشد.

خانه های سنتی ایرانی

خانه های سنتی ایرانی

با نگاهی به معماری سنتی ایرانی، نقش و جایگاه ویژه خانه به عنوان یک المان مهم در معماری آشکار می شود. این عناصر که دارای روش ها و تکنیک های مختلف ساخت و اجرا می باشند دارای ویژگی های متفاوتی بر اساس اقلیم و فرهنگ هر منطقه هستند.

ویژگی مهم معماری سنتی ایرانی

ویژگی مهم معماری سنتی ایرانی

کاشی کاری های زینتی و شاهکارهای مهندسی هوشمندانه، حاکی از قدرت معماری ایرانی طی قرون متمادی اند. با داشتن بیست میراث جهانی یونسکو در ایران هیچ گاه با کمبود مکان های دیدنی مواجه نمی شوید.

سنگ آنتیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

سنگ آنتیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

سنگ آنتیک سنگی است که از کنار هم قرار گرفتن قطعه سنگ های کوچک شکسته در کنار هم به وجود می آید. معمولا این سنگ از سنگ های طبیعی تراورتن و مالون تشکیل می شود و بدون رنگ به صورت طبیعی مورد استفاده قرار می گیرند.

مصوبه کمک هزینه مسکن کارگران ابلاغ شد

مصوبه کمک هزینه مسکن کارگران ابلاغ شد

معاون اول رئیس جمهور مصوبه مربوط به تعیین کمک هزینه مسکن کارگران مشمول قانون کار در سال ۱۴۰۱ را ابلاغ کرد.

هزینه ساخت برج مسکونی چقدر است؟

هزینه ساخت برج مسکونی چقدر است؟

هزینه ساخت هرگونه ساختمان مسکونی اعم از آپارتمان، برج، ویلا و غیره در چند سال گذشته بین 15 تا 30 درصد افزایش داشته است .

اصل ۳۱ قانون اساسی؛ حق مسکن از رویا تا واقعیت

اصل ۳۱ قانون اساسی؛ حق مسکن از رویا تا واقعیت

"داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده ایرانی است. دولت موظف است با رعایت اولویت برای آنها که نیازمندترند به خصوص روستانشینان و کارگران زمینه اجرای این اصل را فراهم کند."

کدام صاحبخانه‌ها تنبیه مالیاتی می‌شوند؟/ دور زدن مصوبه افزایش ۲۵ درصدی اجاره‌بها

کدام صاحبخانه‌ها تنبیه مالیاتی می‌شوند؟/ دور زدن مصوبه افزایش ۲۵ درصدی اجاره‌بها

بررسی آگهی های خرید و فروش و رهن و اجاره مسکن در سایت‌ها حاکی از آن است که میانگین قیمت رهن کامل واحدهای نوساز در پایتخت ۵۳۹ میلیون تومان است.

بازارهای جهانی با بازگشت نفت ایران به تعادل می‌رسد

بازارهای جهانی با بازگشت نفت ایران به تعادل می‌رسد

اوجی گفت: وضع بازار جهانی نفت به گونه‌ای است که بازگشت نفت ایران به بازار می‌تواند به‌طور قابل توجهی پاسخگوی نیاز مشتریان و عامل ایجاد تعادل و آرامش در بازار‌های جهانی باشد.

تورم  ارزش دلار چه بر سر اقتصاد دنیا می آورد؟

تورم ارزش دلار چه بر سر اقتصاد دنیا می آورد؟

افزایش ارزش دلار در یک سال اخیر یکی از مهمترین خبرهای اقتصادی این روزها است.

بنچاق چیست و چه تفاوتی با سند دارد؟

بنچاق چیست و چه تفاوتی با سند دارد؟

زمان‌های قدیم‌تر بنچاق مورد استفاده قرار می‌گرفته است و کاملا منطقی است که افراد مدرن اطلاع کمتری از این نوع سند داشته باشند. در کشورمان ایران، اسنادی مالکیت مانند مبایعه‌نامه، بنچاق و قولنامه در طول تاریخ استفاده‌های مختلفی داشته است.

زمین ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن تامین شد

زمین ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن تامین شد

طرح نهضت ملی مسکن یکی از طرح‌های کلان دولت سیزدهم در بخش مسکن است که سیاستگذاری برای اجرای ۴ میلیون واحد مسکونی در طی چهار سال را در برنامه قرار داده است.

بازسازی ساختمان و دکوراسیون خانه

بازسازی ساختمان و دکوراسیون خانه

ساختمان همانند یک نوزاد همواره احتیاج به مراقبت و تعمیرات دارد. رفته رفته با فرسوده شدن مصالح بکار رفته در بنا مشکلات گوناگونی از قبیل ترک، شکستگی، تخریب، آلودگی‌های انسانی، جانوری و محیطی، مشکلات تاسیساتی و غیره بوجود می‌آید.

تیمچه قم بزرگترین سقف ضربی جهان

تیمچه قم بزرگترین سقف ضربی جهان

تیمچه قم به عنوان بزرگترین سقف ضربی جهان و شاهکار هنر و معماری ایرانی است که به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

در بازار مسکن ترکیه چه خبر است؟

در بازار مسکن ترکیه چه خبر است؟

بر اساس داده‌های یک اتاق فکر معتبر قیمت اجاره بها نسبت به سال گذشته در ماه فوریه ۸۴.۲ درصد افزایش یافته است. این افزایش قیمت در استانبول، آنکارا و سومین شهر بزرگ ترکیه یعنی ازمیر از ۱۰۰ درصد فراتر رفت.

برخی مشاوران املاک ماهی هزار کدرهگیری صوری برای وام ودیعه می‌دهند

برخی مشاوران املاک ماهی هزار کدرهگیری صوری برای وام ودیعه می‌دهند

عضو هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاک گفت: برخی دفاتر املاک بدون پروانه، در یک ماه هزار کد رهگیری صوری اجاره مسکن برای دریافت وام ودیعه صادر می کنند.