بهبود شرایط جذب سرمایه‌گذاری و زنجیره تامین دو اولویت صنعت برق

  • پنجشنبه 11 خرداد 1396

اخبار => گروه خبر

کسب و کار نیوز کلاهی‌صمدی می‌گوید: تنها راه توسعه صنعتی کشور، اولویت دادن به صادرات و توجه به بازارهای فرا‌منطقه‌ای و منطقه‌ای است.
بهبود شرایط جذب سرمایه‌گذاری و زنجیره تامین دو اولویت صنعت برق
بهبود شرایط جذب سرمایه‌گذاری و زنجیره تامین دو اولویت صنعت برق
 
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل ازپایگاه خبری اتاق ایران،  باید به جذب سرمایه‌گذاری و تامین زنجیره غذایی به جهت توسعه صنعت برق توجه شود. اگر شرایط فراهم باشد، صنعت برق ایران ظرفیت توسعه صادراتی تا میزان 10 الی 30 میلیارد دلاری را دارد.
مهم‌ترین موانع و مشکلات حوزه صنعت چیست و فعالان اقتصادی بخش خصوصی از دولت دوازدهم چه انتظاری دارد؟
علیرضا کلاهی‌صمدی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران می‌گوید: «کل صنعت در ایران دچار بحران‌ها و عدم تعادل‌هایی است؛ مثلاً فعالان بخش مسکن که در رکود این حوزه دولت را مقصر جلوه می‌دهند یا صنایع دیگر به نحوه حمایت یا چگونگی حمایت دولت نقد دارند؛ اما واقعاً علت همه مشکلات صنعت، دخالت یا عدم‌حمایت دولت نیست.»
 او ادامه می‌‌دهد: «صنعت ایران درگیر حباب‌هایی است که نامتعادلی را در هر حوزه‌ای دامن می‌زند.»
کلاهی‌صمدی معتقد است: «اگر این حباب‌ها ادامه داشته باشد خسارت‌های سنگینی را به حوزه صنعت در همه شاخه‌های تخصصی وارد خواهد کرد.» او این حباب‌ها را اشباع ظرفیت می‌داند که در برخی از حوزه‌ها اتفاق افتاده است ولی همچنان سازمان‌های مربوطه در این حوزه‌ها مجوز صادر می‌کنند.
در این شرایط راهکار کدام است؟ او تنها راه توسعه صنعتی کشور را اولویت دادن به صادرات و توجه به بازارهای فرا منطقه‌ای و منطقه‌ای می‌داند.
رئیس هیات مدیره سندیکای برق، وزارت نیرو را یکی از ضعیف‌ترین وزارتخانه‌های دولت یازدهم می‌خواند. او می‌گوید: «اگرچه ما وضعیت کلان اقتصادی کشور را درک می‌کردیم و می‌دانستیم که دولت یازدهم میراث دار 33 هزار میلیارد تومان بدهی از دولت قبل بود و 15 هزار میلیارد تومان کسری سرمایه‌گذاری از دولت قبلی به این دولت رسیده بود اما وزارت نیرو هم خیلی کوتاهی داشت. ما اگر وضعیت این وزارتخانه را با وزارت راه، مسکن و شهرسازی که جز وزارتخانه‌های بدهکار بود، مقایسه کنیم می‌بینیم که خیلی کم‌کاری کرده است.»
19 میلیارد دلار امکان استفاده از ظرفیت‌های ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر برای پروژه‌های صنعتی فلات قاره ایران فراهم‌شده است ولی وزارت نیرو از این ظرفیت استفاده نکرد ولی در عوض سعی کرد مشکلات خود را باروی آوردن به فاینانس خارجی برطرف کند که عملاً تیر خلاص زدن به صنعت آسیب‌دیده کشور بود.
صنعت توانمند برق مورد توجه باشد
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران می‌گوید: «صنعت برق ایران توانمند است؛ مصداق این توانمندی این است که علی‌رغم سو مدیریت دولت دهم، عدم پرداخت مطالبات فعالان این حوزه و آسیب‌هایی این صنعت دید چراغ آن خاموش نشد و پروژه‌ها ادامه داشت.»
او به ظرفیت توسعه صادرات در حوزه صنعت برق اشاره می‌کند: «ظرفیت توسعه صادرات در این صنعت خیلی بالاست. بالای 95 درصد صادرات خدمات فنی-مهندسی کشور و صادرات نزدیک 30 میلیون کالای صنعتی در این حوزه انجام‌شده است. ما فرصت طلایی در حوزه صنعت برق داریم.»
کلاهی صمدی درباره این ظرفیت‌ها می‌گوید: «کشوری مثل عراق در همسایگی ما قرارگرفته است؛ برآورد ما از نیاز بازار عراق در 15 سال آینده 110-115 میلیارد دلار است. از طرف دیگر کشور پاکستان و افغانستان ازنظر زیرساخت انرژی برق ضعیف هستند و ما می‌توانیم با این کشورها ارتباط اقتصادی برقرار کنیم یا به کشورهای حوزه دریایی خلیج‌فارس توجه کرده و از این فرصت‌ها به‌خوبی استفاده کنیم.»
او معتقد است ما می‌توانیم به میزان صادرات 10 تا 30 میلیارد دلار برسیم؛ اما در عمل با چالش‌هایی هم مواجه هستیم.
چالش‌های پیش رو کدام است؟
این چالش‌ها کدام است؟ کلاهی صمدی پاسخ می‌دهد: «وقتی به گزارش‌های مجمع جهانی اقتصاد رجوع می‌کنیم رتبه ایران در رقابت‌پذیری 74 است؛ بالاترین مقیاس بازار در بازار جهانی رتبه 19 است و رتبه سرمایه‌گذاری در ایران 139 و زنجیره تأمین 132 است.»
به گفته عضو هیات نمایندگان اتاق ایران، صنعت برق از حوزه کمبود سرمایه‌گذاری و مشکلات زنجیره تأمین آسیب می‌بیند. چون این صنعت به مواد اولیه نیاز دارد و درعین‌حال سیکل عملیاتی بلندمدتی دارد که عدم توجه به این موارد به صنعت برق ضربه می‌زند.
او به وضعیت بازار ترکیه و عربستان اشاره می‌کند. ما با این مشکلات 20 درصد از رقبای اصلی خود در منطقه عقب هستیم.
راهکار کدام است؟
کلاهی صمدی می‌گوید: «باید صنایع مادر به‌جای ارزان‌فروشی خارج از کشور و گران‌فروشی داخل کشور قیمت و شرایط مناسب را در نظر بگیرد و مواد اولیه را در اختیار صنعت قرار دهد تا صادرات با نرخ و شرایط خوبی انجام شود. در این صورت صادرات 10 تا 30 میلیارد دلاری در حوزه صنعت برق قابل‌دسترسی است. کشور ترکیه 2.3 میلیارد دلار در سال کابل برق صادر می‌کند و هیچ دلیلی ندارد که ایران نتواند به چنین ظرفیتی دست یابد؛ چون همه مواد اولیه را در داخل کشور دارد.»
او معتقد است: «باید سیاست‌گذاری و استراتژی درستی برای توسعه صنعت برق تعریف شود. باید تشکل‌های بخش خصوصی نتیجه مطالعات و راهبردهای موردنظر را در اختیار وزارتخانه قرار دهند. بخش خصوصی هم باید برنامه راهبردی خود را به دولت ارائه دهد.»

 


ارسال نظر

ارسال


قانون جهش تولید مسکن در تقابل خوشبین‌ها و بدبین ها

قانون جهش تولید مسکن در تقابل خوشبین‌ها و بدبین ها

مجلس شورای اسلامی قانون جهش تولید مسکن را که مطابق شعارهای انتخاباتی ابراهیم رئیسی بود تصویب کرد تا بعد از مدت‌ها یک نهضت بزرگ مسکن‌سازی در کشور شکل بگیرد با این حال کارشناسان اقتصادی درباره این طرح نظرات مختلفی دارند

 از کاهش نرخ تورم تا کاهش نرخ در بازار بین بانکی

از کاهش نرخ تورم تا کاهش نرخ در بازار بین بانکی

ارائه منظم روند ماهانه تحولات اقتصادی و اقدامات سیاستی بانک مرکزی

 آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن افزایش یافت

آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن افزایش یافت

در حالی طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی قرار بود آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن حدود ۲۰۰ میلیون تومان باشد که این مبلغ به ۳۲۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

هزینه وام مسکن گرانتر شد | برای دریافت وام ۴۸۰ میلیونی زوجین چقدر باید خرج کنیم؟

هزینه وام مسکن گرانتر شد | برای دریافت وام ۴۸۰ میلیونی زوجین چقدر باید خرج کنیم؟

هزینه اوراق تسهیلات مسکن نسبت به هفته قبل اندکی رشد داشته و بر این اساس متاهل های ساکن پایتخت برای تهیه این اوراق باید بیش از ۱۳۴ میلیون تومان پرداخت کنند.

تعیین تکلیف 2 هزار متر اراضی استان تهران

تعیین تکلیف 2 هزار متر اراضی استان تهران

استاندار تهران گفت: بلندمرتبه‌سازی بدون در نظر گرفتن پیوست‌های فرهنگی، اجتماعی و زیرساخت‌های لازم در درازمدت آسیب‌زا می‌باشد.

خانه های سنتی ایرانی

خانه های سنتی ایرانی

با نگاهی به معماری سنتی ایرانی، نقش و جایگاه ویژه خانه به عنوان یک المان مهم در معماری آشکار می شود. این عناصر که دارای روش ها و تکنیک های مختلف ساخت و اجرا می باشند دارای ویژگی های متفاوتی بر اساس اقلیم و فرهنگ هر منطقه هستند.

ویژگی مهم معماری سنتی ایرانی

ویژگی مهم معماری سنتی ایرانی

کاشی کاری های زینتی و شاهکارهای مهندسی هوشمندانه، حاکی از قدرت معماری ایرانی طی قرون متمادی اند. با داشتن بیست میراث جهانی یونسکو در ایران هیچ گاه با کمبود مکان های دیدنی مواجه نمی شوید.

سنگ آنتیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

سنگ آنتیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

سنگ آنتیک سنگی است که از کنار هم قرار گرفتن قطعه سنگ های کوچک شکسته در کنار هم به وجود می آید. معمولا این سنگ از سنگ های طبیعی تراورتن و مالون تشکیل می شود و بدون رنگ به صورت طبیعی مورد استفاده قرار می گیرند.

مصوبه کمک هزینه مسکن کارگران ابلاغ شد

مصوبه کمک هزینه مسکن کارگران ابلاغ شد

معاون اول رئیس جمهور مصوبه مربوط به تعیین کمک هزینه مسکن کارگران مشمول قانون کار در سال ۱۴۰۱ را ابلاغ کرد.

هزینه ساخت برج مسکونی چقدر است؟

هزینه ساخت برج مسکونی چقدر است؟

هزینه ساخت هرگونه ساختمان مسکونی اعم از آپارتمان، برج، ویلا و غیره در چند سال گذشته بین 15 تا 30 درصد افزایش داشته است .

اصل ۳۱ قانون اساسی؛ حق مسکن از رویا تا واقعیت

اصل ۳۱ قانون اساسی؛ حق مسکن از رویا تا واقعیت

"داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده ایرانی است. دولت موظف است با رعایت اولویت برای آنها که نیازمندترند به خصوص روستانشینان و کارگران زمینه اجرای این اصل را فراهم کند."

کدام صاحبخانه‌ها تنبیه مالیاتی می‌شوند؟/ دور زدن مصوبه افزایش ۲۵ درصدی اجاره‌بها

کدام صاحبخانه‌ها تنبیه مالیاتی می‌شوند؟/ دور زدن مصوبه افزایش ۲۵ درصدی اجاره‌بها

بررسی آگهی های خرید و فروش و رهن و اجاره مسکن در سایت‌ها حاکی از آن است که میانگین قیمت رهن کامل واحدهای نوساز در پایتخت ۵۳۹ میلیون تومان است.

بازارهای جهانی با بازگشت نفت ایران به تعادل می‌رسد

بازارهای جهانی با بازگشت نفت ایران به تعادل می‌رسد

اوجی گفت: وضع بازار جهانی نفت به گونه‌ای است که بازگشت نفت ایران به بازار می‌تواند به‌طور قابل توجهی پاسخگوی نیاز مشتریان و عامل ایجاد تعادل و آرامش در بازار‌های جهانی باشد.

تورم  ارزش دلار چه بر سر اقتصاد دنیا می آورد؟

تورم ارزش دلار چه بر سر اقتصاد دنیا می آورد؟

افزایش ارزش دلار در یک سال اخیر یکی از مهمترین خبرهای اقتصادی این روزها است.

بنچاق چیست و چه تفاوتی با سند دارد؟

بنچاق چیست و چه تفاوتی با سند دارد؟

زمان‌های قدیم‌تر بنچاق مورد استفاده قرار می‌گرفته است و کاملا منطقی است که افراد مدرن اطلاع کمتری از این نوع سند داشته باشند. در کشورمان ایران، اسنادی مالکیت مانند مبایعه‌نامه، بنچاق و قولنامه در طول تاریخ استفاده‌های مختلفی داشته است.

زمین ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن تامین شد

زمین ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن تامین شد

طرح نهضت ملی مسکن یکی از طرح‌های کلان دولت سیزدهم در بخش مسکن است که سیاستگذاری برای اجرای ۴ میلیون واحد مسکونی در طی چهار سال را در برنامه قرار داده است.

بازسازی ساختمان و دکوراسیون خانه

بازسازی ساختمان و دکوراسیون خانه

ساختمان همانند یک نوزاد همواره احتیاج به مراقبت و تعمیرات دارد. رفته رفته با فرسوده شدن مصالح بکار رفته در بنا مشکلات گوناگونی از قبیل ترک، شکستگی، تخریب، آلودگی‌های انسانی، جانوری و محیطی، مشکلات تاسیساتی و غیره بوجود می‌آید.

تیمچه قم بزرگترین سقف ضربی جهان

تیمچه قم بزرگترین سقف ضربی جهان

تیمچه قم به عنوان بزرگترین سقف ضربی جهان و شاهکار هنر و معماری ایرانی است که به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

در بازار مسکن ترکیه چه خبر است؟

در بازار مسکن ترکیه چه خبر است؟

بر اساس داده‌های یک اتاق فکر معتبر قیمت اجاره بها نسبت به سال گذشته در ماه فوریه ۸۴.۲ درصد افزایش یافته است. این افزایش قیمت در استانبول، آنکارا و سومین شهر بزرگ ترکیه یعنی ازمیر از ۱۰۰ درصد فراتر رفت.

برخی مشاوران املاک ماهی هزار کدرهگیری صوری برای وام ودیعه می‌دهند

برخی مشاوران املاک ماهی هزار کدرهگیری صوری برای وام ودیعه می‌دهند

عضو هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاک گفت: برخی دفاتر املاک بدون پروانه، در یک ماه هزار کد رهگیری صوری اجاره مسکن برای دریافت وام ودیعه صادر می کنند.