اتهام خانه‌های خالی به گردن انبوه‌سازان

  • دوشنبه 6 شهریور 1396

اخبار => گروه خبر

اقتصاد-آنلاین چند سالی است که موضوع خانه‌های خالی در راس توجه مسائل مسکنی است، هم در وزارت راه و شهرسازی و هم در میان نمایندگان مجلس.
اتهام خانه‌های خالی به گردن انبوه‌سازان

 از آنجاست که نماینده‌ها اصرار بر اخذ مالیات از خانه‌هایی دارند که بدون سکنه مانده‌اند و تنها تعداد خانه به دوش‌ها را افزایش داده است. البته همین ماجرا بود که موجب شد نماینده‌ها موضوع اخذ مالیات از خانه‌های خالی را تصویب کنند و دولت نیز مقدمات اجرایی شدن آن را در دستور کار خود قرار دهد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از اعتماد ، در این اثنا و در شرایطی که دولت توجه خاصی به موضوع مسکن دارد محمدسعید ایزدی، معاون وزیر راه و شهرسازی باز هم تاکید می‌کند که مقصر اصلی افزایش تعداد خانه‌های خالی، انبوه‌سازان هستند و با تاکید بر اینکه انبوه‌سازان مقصر افزایش خانه‌های خالی به ۳ میلیون واحد هستند از حاشیه نشینی ۱۱ میلیون نفر در ۱۱۰ شهر خبر می‌دهد و می‌گوید: «هر چند که اظهارنظرم در مورد انبوه‌سازان بسیار تبعات داشت اما باز هم تکرار می‌کنم که انبوه‌سازان مقصر خالی از سکنه شدن ٣ میلیون واحد مسکونی هستند و به آنها توصیه می‌کنم از ساخت و ساز در باغ‌ها به سمت احیای بافت‌های ناکارآمد تغییر مسیر دهند تا سرمایه‌گذاری آنها قفل نشود.»

ایزدی با بیان اینکه بانک مرکزی به بانک مسکن اجازه داد ١٠٠٠ میلیارد تومان از محل استمهال تسهیلات مسکن مهر در بافت‌های ناکارآمد شهری در اختیار انبوه‌سازان قرار گیرد، ادامه داد: «بانک مسکن باید بتواند به نحوی منابع مالی برای اجرای پروژه‌ها در بافت‌های مذکور را فراهم کند. البته انبوه‌سازان موفق عمل نکردند. تسهیلات مسکن یکم با سود ٨ درصدی است. یعنی با ١٦٠ میلیون تومان در محله‌های جنوبی تهران، حدود ٦٠ درصد بودجه خرید خانه را تامین می‌کند. بنابراین انبوه‌سازان چرا در محله‌هایی که در آنها توانمندی فراهم شده و امکانات لازم را دارند، سرمایه‌گذاری نمی‌کنند؟ ما آمادگی کامل داریم که مدل مشارکت و اعطای تسهیلات را به انبوه‌سازان ارایه کنیم تا آنها بتوانند بافت‌های ناکارآمد را احیا کنند. به همین جهت وام ودیعه مسکن ١٠ تا ٢٠ میلیون تومانی را برای احیای بافت‌های ناکارآمد پرداخت می‌کنیم.»

وی به همین جهت هم تاکید کرد که «به پروانه‌هایی که تخلف در آنها باشد هیچ تسهیلاتی پرداخت نمی‌کنیم، همچنین واحدهایی که تخلف کرده و به ماده ١٠٠ رفته باشند به هیچ عنوان تسهیلاتی اعطا نمی‌شود.»

وی با اشاره به اینکه بهسازی و نوسازی در کشور عمرانی دیده می‌شد یعنی بیل و کلنگی، اظهار کرد: «آیا می‌توانیم به اثری که ١٠ سال پیش ساخته‌ایم، افتخار کنیم؟ اگر بخواهیم معماری خوب در شهر تهران داشته باشیم باید به چه چیزی اشاره کنیم؟ از ١٠ اثر معماری ٩ اثر مربوط به ٣٠ سال قبل و تنها یکی مربوط به سال‌های اخیر است؛ روندی که برای نوسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده طی می‌شود مانند یک جنگل بوده و آشوب است. بازآفرینی فقط جوی و جدول نیست، تمام تلاش ما از ابتدای دولت یازدهم این بوده که به جای واژه بافت فرسوده از واژه بافت «ناکارآمد» استفاده کنیم.»

بر اساس این گزارش انبوه‌سازان ١٦ مردادماه امسال به سخنان معاون آخوندی واکنش نشان داده بودند. دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان در واکنش به ادعای معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص بیراه رفتن انبوه‌سازان به تسنیم گفته بود: اگر انبوه‌سازان راه را اشتباه رفته‌اند این مساله ناشی از سیاستگذاری و ریل‌گذاری غلط مسوولان بوده است.

فرشید پورحاجت با بیان اینکه «به‌ظن برخی دوستان حدود ۲/۵ میلیون خانه خالی در کشور داریم»، گفت: «بر اساس قانون هر نهاد و هر ارگانی متولی یک قسمت از اقتصاد است، تکلیف وزارت راه و شهرسازی نیز در خصوص بخش مسکن مشخص است. این وزارتخانه مسوول سیاستگذاری و برنامه‌ریزی برای تولید مسکن است... در رابطه با ۲/۵ میلیون خانه خالی قبلا موضع گرفته‌ایم و اعتقاد داریم این تعداد واحد خالی از سکنه وجود دارد که باید آسیب‌شناسی شود. موضوع مهم این است که چرا در این بازه زمانی ۱/۸ میلیون خانوار به خانوارهای مستاجر اضافه شده است. این مساله نشان می‌دهد در یک جای کار در عرضه و تقاضا نظم به هم خورده که ۱/۸ میلیون نفر مستاجر می‌شوند و در عین حال ۲/۶ میلیون واحد خالی است.»

بدمسکنی ١١ میلیون نفر

در ادامه این نشست ایزدی با یادآوری اینکه بالغ بر ١٤٠ هزار هکتار در کشور بافت ناکارآمد داریم، گفت: « این میزان بافت ناکارآمد در ٢٧٠٠ محله قرار گرفته است که در ١١٠٠ محله ١١٠ شهر با جمعیت بالغ بر ١١ میلیون نفر حاشیه‌نشین داریم. مطالعات ما مربوط به برآوردهای دهه ٨٠ است، همچنین ٨ میلیون نفر ساکن بافت‌های تاریخی و بافت‌های میانی هستند که شامل ١٦٠٠ محله است. یک‌سوم مردم بدمسکن هستند، شهرهای کشور در برابر کوچک‌ترین بلای طبیعی دچار زیان‌های زیادی می‌شوند.»

ایجاد نهاد تسهیل‌گر برای نوسازی و بهسازی

ایزدی همچنین به موضوع توسعه‌گرا و تسهیل‌گرا در برنامه‌های این معاونت اشاره و تصریح کرد: «در یک نهاد دیگر هم سرمایه‌گذاری کرده‌ایم به نام تسهیل‌گر. دفاتر خدمات نوسازی محلات، مردم را بسیج می‌کنند که وارد عرصه نوسازی وبهسازی شوند و کمک حال دولت باشند. ما در بحث مدیریت زمین کار می‌کنیم. ما متاسفانه در سال‌های قبل سیاستی در مدیریت زمین نداریم که خلأ جدی است. لذا باید سیاست‌های زمین را اجرا کنیم. دکتر آخوندی هم یکی از ابزارهای دولت را مدیریت زمین می‌دانند که باید به صورت جدی به خصوص در مناطق هدف ما مورد توجه قرار گیرد. ما نقش جدید دولت را تعریف می‌کنیم. نمی‌خواهیم مثل گذشته رقیب بخش خصوصی باشیم و به یک پیمانکار بزرگ تبدیل شویم بلکه سعی ما در ساختار جدید، حمایت از بخش خصوصی است. زمین هم ابزاری است که در اختیار دولت است و باید در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد.»

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه نوسازی بافت‌های تاریخی در چندین شهر کشور دنبال می‌شود، تصریح کرد: «ما چند پروژه داریم که دو پروژه در محروم‌ترین استان ما سیستان و بلوچستان است. چابهار و زاهدان به عنوان تجاربی موفق است. مثلا در چابهار، زاهدان یا بندرعباس مردم برای ارتقای کیفیت زندگی شان آستین‌ها را بالا زده‌اند. این نشان می‌دهد این جریان دارد همه گیر می‌شود. در عرصه بافت‌های تاریخی هم چند شهر از جمله گرگان، نایین و یزد را داریم که از خبرنگاران دعوت می‌کنیم از این شهرها بازدید کنند.»

فرسوده‌سازی، نتیجه اقدامات مدیریت شهری

وی درباره بی‌نظمی در نوسازی منطقه ۱۲ گفت: وقتی شهرداری به خود اجازه می‌دهد که در پلاک‌های با مساحت بسیار کم اجازه ساخت می‌دهد نتیجه‌اش بی‌نظمی و به هم ریختن سیمای شهری می‌شود. دانه‌بندی غلط، رعایت نکردن تراکم حد مجاز و بسیاری مسائل دیگر باعث آسیب این مساله شده است. وقتی به تمام ۱۰۰ درصد فضا اجازه ساخت داده‌اند چیزی هم از فضای سبز باقی نمی‌ماند. مدیریت شهری به خود اجازه داده که بافت فرسوده را فرسوده‌تر کند که من اسم آن را فرسوده‌سازی می‌گذارم.

پرداخت دیون دولت به شهرداری

ایزدی خبر داد: «یکی از تقاضاهای مانده شهرداری‌ها از دولت از سال ۱۳۸۹ بود که دولت خواسته برای تشویق نوسازی و بهسازی هزینه پروانه را شهرداری بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد تخصیص دهد که دولت متعهد شده بود این مابه التفاوت را پرداخت کند. از سال ۱۳۸۹ تا الان دولت دیون خود را به شهرداری‌ها پرداخت نکرده بود که ما موفق شدیم در چند ماه گذشته این رقم را پرداخت کنیم. برآورد ما در تمام شهرداری‌های سراسر کشور حدود ۸۰۰ میلیارد تومان بود که نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده است.»


ارسال نظر

ارسال


قانون جهش تولید مسکن در تقابل خوشبین‌ها و بدبین ها

قانون جهش تولید مسکن در تقابل خوشبین‌ها و بدبین ها

مجلس شورای اسلامی قانون جهش تولید مسکن را که مطابق شعارهای انتخاباتی ابراهیم رئیسی بود تصویب کرد تا بعد از مدت‌ها یک نهضت بزرگ مسکن‌سازی در کشور شکل بگیرد با این حال کارشناسان اقتصادی درباره این طرح نظرات مختلفی دارند

 از کاهش نرخ تورم تا کاهش نرخ در بازار بین بانکی

از کاهش نرخ تورم تا کاهش نرخ در بازار بین بانکی

ارائه منظم روند ماهانه تحولات اقتصادی و اقدامات سیاستی بانک مرکزی

 آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن افزایش یافت

آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن افزایش یافت

در حالی طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی قرار بود آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن حدود ۲۰۰ میلیون تومان باشد که این مبلغ به ۳۲۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

هزینه وام مسکن گرانتر شد | برای دریافت وام ۴۸۰ میلیونی زوجین چقدر باید خرج کنیم؟

هزینه وام مسکن گرانتر شد | برای دریافت وام ۴۸۰ میلیونی زوجین چقدر باید خرج کنیم؟

هزینه اوراق تسهیلات مسکن نسبت به هفته قبل اندکی رشد داشته و بر این اساس متاهل های ساکن پایتخت برای تهیه این اوراق باید بیش از ۱۳۴ میلیون تومان پرداخت کنند.

تعیین تکلیف 2 هزار متر اراضی استان تهران

تعیین تکلیف 2 هزار متر اراضی استان تهران

استاندار تهران گفت: بلندمرتبه‌سازی بدون در نظر گرفتن پیوست‌های فرهنگی، اجتماعی و زیرساخت‌های لازم در درازمدت آسیب‌زا می‌باشد.

خانه های سنتی ایرانی

خانه های سنتی ایرانی

با نگاهی به معماری سنتی ایرانی، نقش و جایگاه ویژه خانه به عنوان یک المان مهم در معماری آشکار می شود. این عناصر که دارای روش ها و تکنیک های مختلف ساخت و اجرا می باشند دارای ویژگی های متفاوتی بر اساس اقلیم و فرهنگ هر منطقه هستند.

ویژگی مهم معماری سنتی ایرانی

ویژگی مهم معماری سنتی ایرانی

کاشی کاری های زینتی و شاهکارهای مهندسی هوشمندانه، حاکی از قدرت معماری ایرانی طی قرون متمادی اند. با داشتن بیست میراث جهانی یونسکو در ایران هیچ گاه با کمبود مکان های دیدنی مواجه نمی شوید.

سنگ آنتیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

سنگ آنتیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

سنگ آنتیک سنگی است که از کنار هم قرار گرفتن قطعه سنگ های کوچک شکسته در کنار هم به وجود می آید. معمولا این سنگ از سنگ های طبیعی تراورتن و مالون تشکیل می شود و بدون رنگ به صورت طبیعی مورد استفاده قرار می گیرند.

مصوبه کمک هزینه مسکن کارگران ابلاغ شد

مصوبه کمک هزینه مسکن کارگران ابلاغ شد

معاون اول رئیس جمهور مصوبه مربوط به تعیین کمک هزینه مسکن کارگران مشمول قانون کار در سال ۱۴۰۱ را ابلاغ کرد.

هزینه ساخت برج مسکونی چقدر است؟

هزینه ساخت برج مسکونی چقدر است؟

هزینه ساخت هرگونه ساختمان مسکونی اعم از آپارتمان، برج، ویلا و غیره در چند سال گذشته بین 15 تا 30 درصد افزایش داشته است .

اصل ۳۱ قانون اساسی؛ حق مسکن از رویا تا واقعیت

اصل ۳۱ قانون اساسی؛ حق مسکن از رویا تا واقعیت

"داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده ایرانی است. دولت موظف است با رعایت اولویت برای آنها که نیازمندترند به خصوص روستانشینان و کارگران زمینه اجرای این اصل را فراهم کند."

کدام صاحبخانه‌ها تنبیه مالیاتی می‌شوند؟/ دور زدن مصوبه افزایش ۲۵ درصدی اجاره‌بها

کدام صاحبخانه‌ها تنبیه مالیاتی می‌شوند؟/ دور زدن مصوبه افزایش ۲۵ درصدی اجاره‌بها

بررسی آگهی های خرید و فروش و رهن و اجاره مسکن در سایت‌ها حاکی از آن است که میانگین قیمت رهن کامل واحدهای نوساز در پایتخت ۵۳۹ میلیون تومان است.

بازارهای جهانی با بازگشت نفت ایران به تعادل می‌رسد

بازارهای جهانی با بازگشت نفت ایران به تعادل می‌رسد

اوجی گفت: وضع بازار جهانی نفت به گونه‌ای است که بازگشت نفت ایران به بازار می‌تواند به‌طور قابل توجهی پاسخگوی نیاز مشتریان و عامل ایجاد تعادل و آرامش در بازار‌های جهانی باشد.

تورم  ارزش دلار چه بر سر اقتصاد دنیا می آورد؟

تورم ارزش دلار چه بر سر اقتصاد دنیا می آورد؟

افزایش ارزش دلار در یک سال اخیر یکی از مهمترین خبرهای اقتصادی این روزها است.

بنچاق چیست و چه تفاوتی با سند دارد؟

بنچاق چیست و چه تفاوتی با سند دارد؟

زمان‌های قدیم‌تر بنچاق مورد استفاده قرار می‌گرفته است و کاملا منطقی است که افراد مدرن اطلاع کمتری از این نوع سند داشته باشند. در کشورمان ایران، اسنادی مالکیت مانند مبایعه‌نامه، بنچاق و قولنامه در طول تاریخ استفاده‌های مختلفی داشته است.

زمین ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن تامین شد

زمین ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن تامین شد

طرح نهضت ملی مسکن یکی از طرح‌های کلان دولت سیزدهم در بخش مسکن است که سیاستگذاری برای اجرای ۴ میلیون واحد مسکونی در طی چهار سال را در برنامه قرار داده است.

بازسازی ساختمان و دکوراسیون خانه

بازسازی ساختمان و دکوراسیون خانه

ساختمان همانند یک نوزاد همواره احتیاج به مراقبت و تعمیرات دارد. رفته رفته با فرسوده شدن مصالح بکار رفته در بنا مشکلات گوناگونی از قبیل ترک، شکستگی، تخریب، آلودگی‌های انسانی، جانوری و محیطی، مشکلات تاسیساتی و غیره بوجود می‌آید.

تیمچه قم بزرگترین سقف ضربی جهان

تیمچه قم بزرگترین سقف ضربی جهان

تیمچه قم به عنوان بزرگترین سقف ضربی جهان و شاهکار هنر و معماری ایرانی است که به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

در بازار مسکن ترکیه چه خبر است؟

در بازار مسکن ترکیه چه خبر است؟

بر اساس داده‌های یک اتاق فکر معتبر قیمت اجاره بها نسبت به سال گذشته در ماه فوریه ۸۴.۲ درصد افزایش یافته است. این افزایش قیمت در استانبول، آنکارا و سومین شهر بزرگ ترکیه یعنی ازمیر از ۱۰۰ درصد فراتر رفت.

برخی مشاوران املاک ماهی هزار کدرهگیری صوری برای وام ودیعه می‌دهند

برخی مشاوران املاک ماهی هزار کدرهگیری صوری برای وام ودیعه می‌دهند

عضو هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاک گفت: برخی دفاتر املاک بدون پروانه، در یک ماه هزار کد رهگیری صوری اجاره مسکن برای دریافت وام ودیعه صادر می کنند.