راهکارهای انبوه‌سازان برای جلوگیری از افزایش هزینه‌های ساخت‌و‌ساز

  • دوشنبه 1 اردیبهشت 1393

اخبار => گروه خبر

دبیرکل کانون سراسری انبوه‌سازان ایران با انتقاد از اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم و تاثیر آن بر افزایش نرخ قیمت مسکن برای خریداران گفت: اصلاحات مدنظر نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی ‌باعث نگرانی فعالان صنعت ساختمان به عنوان مهمترین صنعت کشور در زمینه کارآفرینی و اشتغال شده است.
راهکارهای انبوه‌سازان برای جلوگیری از افزایش هزینه‌های ساخت‌و‌ساز

فرشید پورحاجت در گفت‌وگو با ایسنا منطقه‌خوزستان، اظهارکرد: وجود بالغ بر 70 هزار هکتار بافت فرسوده و چندین هزار هکتار بافت ناکارآمد شهری، سکونت‌گاه‌های غیررسمی، زلزله‌خیز بودن 90 درصد از مناطق کشور و اهمیت ایجاد سرپناه امن به‌منظور تأمین آسایش اقشار مختلف جامعه، مسئولان را برآن می‌دارد در جهت تحقق آرمان‌های نظام، تدابیر ویژه‌ای اندیشه شود.

وی با اشاره به شرایط موجود اقتصادی افزود: واضح است تقویت و حمایت از این بخش موجب افزایش نرخ اشتغال و کارآفرینی در جامعه می‌شود و رشد و شکوفایی این صنعت بهترین راهکار در جهت برون‌رفت از رکود تورمی ‌موجود در اقتصاد کلان کشور و در نتیجه تحقق اقتصاد مقاومتی مدنظر مقام معظم رهبری است.

پورحاجت اظهار کرد: بیش از 95 درصد کالای مصرفی در ساختمان از بازار داخلی تأمین می‌شود و این تولیدات مشمول هشت درصد مالیات بر ارزش افزوده است که بعضا در طول پروسه تأمین مسکن در چند نوبت از سازندگان دریافت می‌شود. همچنین سایر هزینه‌های جاری دستگاه‌های خدماتی موجب افزایش قیمت تمام شده، عدم انگیزه سرمایه‌گذار جهت فعالیت در این بخش اقتصادی و در نهایت تضعیف قدرت خرید اقشار جامعه می‌شود.

وی افزود: افزایش نرخ دستگاه‌های خدمات‌رسان بخش مسکن، افزایش بی‌رویه نرخ تسهیلات بانکی و مصوبات اخیر درخصوص اخذ مالیات که در مجلس و کمیسیون‌های تخصصی آن در حال پیگیری نهایی است و با تلاش کانون سراسری انبوه‌سازان ایران در کمیسیون اقتصاد بار دیگر مورد بررسی کارشناسی قرار گرفت و سایر هزینه‌های جانبی در نهایت منتج به افزایش قیمت تمام شده مسکن می‌شود.

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان ضمن انتقاد از سیاست‌های دولت نهم و دهم در بخش مسکن گفت: به‌ دلیل این‌که لوایح تنظیمی ‌درخصوص مالیات در دولت قبل بدون کار کارشناسی تهیه، تنظیم و به مجلس ارائه شد و نبود دفاعیه به‌موقع و مطلوب از سوی مدیران دولت قبلی در حوزه مسکن و ساختمان و مالیات، این صنعت را دچار بحران و با مخاطرات جدی مواجه کرده است. وی ادامه‌داد: با توجه به تحمیل این هزینه‌ها بر پیکر نیمه‌جان صنعت ساختمان و اثرات مخرب آن بر صدها فعالیت تولیدی، صنفی و صنعتی وابسته و به‌منظور رفع چالش‌های موجود و تعدیل هزینه‌های تحمیلی بر این صنعت، تصویب این قانون مغایر با اصل 31 قانون اساسی درخصوص تأمین مسکن مناسب برای اقشار مختلف جامعه، ماده یک قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن و برنامه پنجم توسعه است.

پورحاجت با توجه به وضعیت موجود بخش مسکن به نمایندگان مجلس توصیه‌ کرد: با توجه به رکود تورمی ‌حاکم بر بازار ساخت و ساز و به‌منظور حمایت از چند صد نوع صنایع مرتبط به این صنعت، مواد 59، 77 و 64 قانون مذکور که تاثیری بسزایی در ثبات یا به چالش کشیدن صنعت و تولید کشور درپی دارد، به قوت خود باقی بماند.

وی اظهار کرد: البته مخالفتی نداریم از کسانی که به صورت فصلی در صنعت ساختمان آن هم بدون هیچ‌گونه تخصص و تجربه‌ای همچون سفته‌بازان و بورس‌بازان و سرمایه‌های پراکنده‌ای که یک روز در صنعت خودرو و روز دیگر در بازار سکه و طلا، گاهی وارد بازار مسکن می‌شوند مالیات گرفته شود.

پورحاجت با هشدار نسبت به اخذ مالیات بر ساخت و ساز برای انبوه‌سازان و تولیدکنندگان واقعی مسکن، پیشنهادهای خود را به نمایندگان مجلس ارائه داد که ضریب مالیاتی نقل و انتقال قطعی املاک اعم از مسکونی و غیره انبوه‌سازان مسکن و ساختمان موضوع مواد 59 و 77 جهت ساختمان‌هایی که بیش از سه سال از تاریخ صدور گواهی پایان کار آن‌ها نگذشته باشد معادل صفر محاسبه شود. به گفته وی بر این اساس تشخیص انبوه‌ساز مشروط به داشتن پروانه اشتغال به کار انبوه‌سازی صادره از وزارت راه و شهرسازی و یا معرفی توسط انجمن‌های صنفی انبوه‌سازان مسکن و ساختمان استان‌هاست.

دبیر کانون انبوه‌سازان گفت: در محاسبات مالیات بر درآمد انبوه‌سازان مسکن و ساختمان، ارزش زمین منظور نشود و از مجموع سود حاصله با کسر قیمت زمین حداکثر پنج درصد بعنوان مالیات بر درآمد اخذ شود. به گفته او به روزرسانی ارزش منطقه‌ای موضوع ماده 64، پرداخت عوارض جانبی (شهرداری‌ها، پسماند، ثبت و حق التحریر، هزینه‌های کارشناسی، اخذ تسهیلات و ...) تأثیر به‌سزایی در قیمت تمام شده ساختمان دارد که پیشنهاد می‌شود موارد مربوطه نیز به نحو مقتضی اصلاح شود.

پورحاجت در پایان ابراز امیدواری کرد نظر مساعد نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی‌که نشان از درایت و توجه ویژه آن‌ها به خرد جمعی و استفاده از نظرات کارشناسانه دست‌اندرکاران حوزه ساختمان است به زودی شاهد رفع موانع موجود و رونق بخش مسکن در سال فرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادی باشیم و قانون مالیات درآمد بر ساخت و ساز برای انبوه‌سازان جهت جلوگیری از افزایش قیمت‌ها و تورم در این بخش اخذ نشود. 


ارسال نظر

ارسال


قانون جهش تولید مسکن در تقابل خوشبین‌ها و بدبین ها

قانون جهش تولید مسکن در تقابل خوشبین‌ها و بدبین ها

مجلس شورای اسلامی قانون جهش تولید مسکن را که مطابق شعارهای انتخاباتی ابراهیم رئیسی بود تصویب کرد تا بعد از مدت‌ها یک نهضت بزرگ مسکن‌سازی در کشور شکل بگیرد با این حال کارشناسان اقتصادی درباره این طرح نظرات مختلفی دارند

 از کاهش نرخ تورم تا کاهش نرخ در بازار بین بانکی

از کاهش نرخ تورم تا کاهش نرخ در بازار بین بانکی

ارائه منظم روند ماهانه تحولات اقتصادی و اقدامات سیاستی بانک مرکزی

 آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن افزایش یافت

آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن افزایش یافت

در حالی طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی قرار بود آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن حدود ۲۰۰ میلیون تومان باشد که این مبلغ به ۳۲۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

هزینه وام مسکن گرانتر شد | برای دریافت وام ۴۸۰ میلیونی زوجین چقدر باید خرج کنیم؟

هزینه وام مسکن گرانتر شد | برای دریافت وام ۴۸۰ میلیونی زوجین چقدر باید خرج کنیم؟

هزینه اوراق تسهیلات مسکن نسبت به هفته قبل اندکی رشد داشته و بر این اساس متاهل های ساکن پایتخت برای تهیه این اوراق باید بیش از ۱۳۴ میلیون تومان پرداخت کنند.

تعیین تکلیف 2 هزار متر اراضی استان تهران

تعیین تکلیف 2 هزار متر اراضی استان تهران

استاندار تهران گفت: بلندمرتبه‌سازی بدون در نظر گرفتن پیوست‌های فرهنگی، اجتماعی و زیرساخت‌های لازم در درازمدت آسیب‌زا می‌باشد.

خانه های سنتی ایرانی

خانه های سنتی ایرانی

با نگاهی به معماری سنتی ایرانی، نقش و جایگاه ویژه خانه به عنوان یک المان مهم در معماری آشکار می شود. این عناصر که دارای روش ها و تکنیک های مختلف ساخت و اجرا می باشند دارای ویژگی های متفاوتی بر اساس اقلیم و فرهنگ هر منطقه هستند.

ویژگی مهم معماری سنتی ایرانی

ویژگی مهم معماری سنتی ایرانی

کاشی کاری های زینتی و شاهکارهای مهندسی هوشمندانه، حاکی از قدرت معماری ایرانی طی قرون متمادی اند. با داشتن بیست میراث جهانی یونسکو در ایران هیچ گاه با کمبود مکان های دیدنی مواجه نمی شوید.

سنگ آنتیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

سنگ آنتیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

سنگ آنتیک سنگی است که از کنار هم قرار گرفتن قطعه سنگ های کوچک شکسته در کنار هم به وجود می آید. معمولا این سنگ از سنگ های طبیعی تراورتن و مالون تشکیل می شود و بدون رنگ به صورت طبیعی مورد استفاده قرار می گیرند.

مصوبه کمک هزینه مسکن کارگران ابلاغ شد

مصوبه کمک هزینه مسکن کارگران ابلاغ شد

معاون اول رئیس جمهور مصوبه مربوط به تعیین کمک هزینه مسکن کارگران مشمول قانون کار در سال ۱۴۰۱ را ابلاغ کرد.

هزینه ساخت برج مسکونی چقدر است؟

هزینه ساخت برج مسکونی چقدر است؟

هزینه ساخت هرگونه ساختمان مسکونی اعم از آپارتمان، برج، ویلا و غیره در چند سال گذشته بین 15 تا 30 درصد افزایش داشته است .

اصل ۳۱ قانون اساسی؛ حق مسکن از رویا تا واقعیت

اصل ۳۱ قانون اساسی؛ حق مسکن از رویا تا واقعیت

"داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده ایرانی است. دولت موظف است با رعایت اولویت برای آنها که نیازمندترند به خصوص روستانشینان و کارگران زمینه اجرای این اصل را فراهم کند."

کدام صاحبخانه‌ها تنبیه مالیاتی می‌شوند؟/ دور زدن مصوبه افزایش ۲۵ درصدی اجاره‌بها

کدام صاحبخانه‌ها تنبیه مالیاتی می‌شوند؟/ دور زدن مصوبه افزایش ۲۵ درصدی اجاره‌بها

بررسی آگهی های خرید و فروش و رهن و اجاره مسکن در سایت‌ها حاکی از آن است که میانگین قیمت رهن کامل واحدهای نوساز در پایتخت ۵۳۹ میلیون تومان است.

بازارهای جهانی با بازگشت نفت ایران به تعادل می‌رسد

بازارهای جهانی با بازگشت نفت ایران به تعادل می‌رسد

اوجی گفت: وضع بازار جهانی نفت به گونه‌ای است که بازگشت نفت ایران به بازار می‌تواند به‌طور قابل توجهی پاسخگوی نیاز مشتریان و عامل ایجاد تعادل و آرامش در بازار‌های جهانی باشد.

تورم  ارزش دلار چه بر سر اقتصاد دنیا می آورد؟

تورم ارزش دلار چه بر سر اقتصاد دنیا می آورد؟

افزایش ارزش دلار در یک سال اخیر یکی از مهمترین خبرهای اقتصادی این روزها است.

بنچاق چیست و چه تفاوتی با سند دارد؟

بنچاق چیست و چه تفاوتی با سند دارد؟

زمان‌های قدیم‌تر بنچاق مورد استفاده قرار می‌گرفته است و کاملا منطقی است که افراد مدرن اطلاع کمتری از این نوع سند داشته باشند. در کشورمان ایران، اسنادی مالکیت مانند مبایعه‌نامه، بنچاق و قولنامه در طول تاریخ استفاده‌های مختلفی داشته است.

زمین ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن تامین شد

زمین ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن تامین شد

طرح نهضت ملی مسکن یکی از طرح‌های کلان دولت سیزدهم در بخش مسکن است که سیاستگذاری برای اجرای ۴ میلیون واحد مسکونی در طی چهار سال را در برنامه قرار داده است.

بازسازی ساختمان و دکوراسیون خانه

بازسازی ساختمان و دکوراسیون خانه

ساختمان همانند یک نوزاد همواره احتیاج به مراقبت و تعمیرات دارد. رفته رفته با فرسوده شدن مصالح بکار رفته در بنا مشکلات گوناگونی از قبیل ترک، شکستگی، تخریب، آلودگی‌های انسانی، جانوری و محیطی، مشکلات تاسیساتی و غیره بوجود می‌آید.

تیمچه قم بزرگترین سقف ضربی جهان

تیمچه قم بزرگترین سقف ضربی جهان

تیمچه قم به عنوان بزرگترین سقف ضربی جهان و شاهکار هنر و معماری ایرانی است که به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

در بازار مسکن ترکیه چه خبر است؟

در بازار مسکن ترکیه چه خبر است؟

بر اساس داده‌های یک اتاق فکر معتبر قیمت اجاره بها نسبت به سال گذشته در ماه فوریه ۸۴.۲ درصد افزایش یافته است. این افزایش قیمت در استانبول، آنکارا و سومین شهر بزرگ ترکیه یعنی ازمیر از ۱۰۰ درصد فراتر رفت.

برخی مشاوران املاک ماهی هزار کدرهگیری صوری برای وام ودیعه می‌دهند

برخی مشاوران املاک ماهی هزار کدرهگیری صوری برای وام ودیعه می‌دهند

عضو هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاک گفت: برخی دفاتر املاک بدون پروانه، در یک ماه هزار کد رهگیری صوری اجاره مسکن برای دریافت وام ودیعه صادر می کنند.