صنعت لوستر دیگر پرفروغ نیست

  • چهارشنبه 6 دی 1396

اخبار => گروه خبر

اقتصاد-آنلاین تولیدکنندگان صنعت لوستر از نبود ثبات قیمت مواد اولیه در بازار، واردات بی رویه کالا، نبود اعتماد عمومی به محصول داخلی، محدودیت بازار و نوآوری در تولید می گویند که این امر نیازمند همراهی دولت و ایجاد بسترهای لازم برای تولیدکنندگان است.
صنعت لوستر دیگر پرفروغ نیست

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، لوستر و صنایع روشنایی از صنایع با سابقه در ایران به شمار می رود که با توجه به ظرافت آن و گره خوردن با هنر نیاز به دقت و سلیقه بالایی دارد؛ بنابراین می توان گفت که این صنعت یکی از صنایع موفق در کشور به شمار می رود که گسترش و رونق خود را مدیون ذوق و سلیقه ایرانی می داند.

به گفته بسیاری از تولیدکنندگان و مسئولان این صنعت دیرپا در این ایام حال و روز خوبی ندارد و رکود و کسادی بازار شرایط سختی برای تولیدکنندگان لوستر و روشنایی به وجود آورده است.

با توجه به اینکه لوستر یک کالای لوکس و تزیینی است و خرید آن در هر شرایطی توجیه اقتصادی برای خانوار ندارد؛ اکنون علاوه بر رکود، با اشباع بازار مواجه است.

به گفته برخی از دست اندرکاران این صنعت، رکود در ساخت و عرضه مسکن، بالا رفتن سن ازدواج عوامل ثانویه ای هستند که بر صنعت لوستر اثر گذاشته اند ضمن آنکه نمی توان شرایط سخت اقتصادی که افراد را از خرید وسایلی همچون آینه و شمعدان و وسایل تزیینی منصرف می کند، نادیده گرفت.

یکی از مشکلات تولیدکنندگان لوستر، واردات آن به ویژه از کشور چین است که نه تنها ظاهر متناسب و زیبا برای معماری ایرانی ندارند، بلکه از لحاظ مواد اولیه نیز استانداردهای لازم در آنها رعایت نشده و از کیفیت پایینی برخوردار هستند اما به دلیل قیمت پایین رقیب لوستر ایرانی شده است.

** صنعت لوستر در زمینه صادرات حرفی برای گفتن دارد

«احمد روحانی» رییس اتحادیه چینی، بلور و لوستر با بیان اینکه صنعت لوستر در ایران قدمت زیادی دارد، گفت: این صنعت اشتعالزا و درآمد زا است ضمن اینکه بستر صادراتی دارد.

وی اظهارداشت: به دلیل محدودیت بازار فروش، تولیدکنندگان با یک سوم ظرفیت خود کار می کنند و بنابراین لازم است دولت تشکیلات مستقلی برای صادرات ایجاد کند.

وی افزود: در گذشته هر تولیدکننده لوستر 300 تا 400 کارگر داشت که به دلیل مشکلات و محدودیت در فروش و صادرات، بسیاری از آنان بیکار شدنده اند.

رحمانی اعلام کرد: 400 کارخانه تولیدکننده لوستر در کشور فعال است و 40 هزار نفر به صورت مستقیم و یکصد هزار نفر به صورت غیرمستقیم در این رسته فعالیت می کنند؛ در نتیجه، این صنعت می تواند در زمینه ایجاد اشتغال حرفی برای گفتن داشته باشد.

وی اضافه کرد: ما نباید به بازار داخل تکیه کنیم؛ همچنین باید تلاش کنیم از حداکثر ظرفیت کارخانه ها استفاده کنیم که این مهم با سازماندهی تولیدکنندگان و گسترش صادرات محقق می شود.

این مقام صنفی گفت: بیش از 95 درصد مواد اولیه لوسترهای دست ساز داخلی است اما به دلیل بالا بودن هزینه های انرژی، قیمت نهایی بالاتر است و اگر حمایت و زیرساخت‌ها فراهم شود، شرایط بهتر خواهد شد.

** مواد اولیه ثبات قیمت ندارند

«حسین دهاقین» یکی از تولیدکنندگان لوستر که 35 سال است در این حوزه فعالیت می کند، گفت: هزینه دستمزد ماهانه، حق بیمه 30 درصدی، محاسبه گاز و برق با نرخ تجاری و واردات اقلام خارجی از چالش‌های پیش روی این صنعت ریشه‌دار کشور است.

وی تاکید کرد: بیشتر مواد اولیه در این صنعت همچون آلیاژ برنجی و برنزی در داخل وجود دارد اما مشکل اصلی ما این است که این آلیاژها ثبات قیمت ندارند و این نوسان اختلالاتی را به وجود آورده است.

این تولیدکننده در رابطه با واردات لوستر و چراغ های تزیینی از چین و مشکلات به وجود آمده در این رابطه نیز گفت: 90 درصد لوسترهای موجود در بازار چینی هستند. اجزای این لوسترها به کشور وارد می‌شوند که برخی از آنها کپی محصولات با کیفیت خارجی است که گاهی با قیمت بالاتر از محصول اصلی نیز به فروش می‌رسند.

دهاقین اضافه کرد: کشور چین با استفاده از تکنولوژی های نوین، آلیاژها را با هم ترکیب کرده و محصولات ارزان قیمتی را تهیه می کند این در حالیست که ما از لحاظ تکنولوژی به این درجه نرسیده ایم.

** لوسترهای ایرانی از کیفیت بالایی برخوردار هستند

«علی اکبر نجفی» یکی دیگر از تولیدکنندگان حاضر در نمایشگاه که سابقه 12 سال فعالیت در این حوزه را دارد گفت: لوسترهایی که در داخل تولید می شود از لحاظ کیفیت با محصولات ایتالیا برابری می کنند.

وی افزود: بسیاری از تجار ترکیه ای محصولات ما را خریداری می کنند و بعد با برچسب ایتالیا و قیمت بالایی به فروش می رسانند.

این تولیدکننده ادامه داد: بیشتر محصولات ما به کشورهای روسیه، عراق و ترکیه صادر می شود و با توجه به ذوق و سلیقه بالای تولیدکنندگان، این محصول جایگاه ویژه ای در بین دیگر کشورها دارد.

نجفی نبود ثبات قیمت مواد اولیه را یکی از مشکلات اصلی عنوان کرد و گفت: قیمت آلیاژ مفرغ و برنج در طول سال نوسان دارد و برای نمونه امسال این آلیاژ 40 درصد گران شدند و بسیاری از برنامه ریزی های تولیدکنندگان را برهم زدند.

نجفی در رابطه با نیازسنجی بازار برای تولید گفت: بسیاری از لوسترهای تولیدی سبک قدیمی هستند و متاسفانه نیازسنجی برای تولید نداریم البته برخی طراحی ها نیز انجام شده که باعث شده قیمت های تمام شده این کالا افزایش یابد.

** باید اعتماد سازی در بین مصرف کنندگان ایجاد شود

«مهرداد محبوبی» که سابقه 25 ساله ای در تولید لوستر و چراغ های تزیینی دارد نیز گفت: تولیدکنندگان این صنعت همچون سایر تولیدکنندگان با مشکلات متعددی در این حوزه مواجه هستند اما باید قبول کنیم که خود آنها نیز کم کاری کردند.

وی اظهارداشت: تولیدکنندگان همواره توجهی به خواسته مشتریان ندارند در حالی که در دنیا تولید مطابق نیاز بازار است.

این تولیدکننده با تاکید بر اینکه نوآوری در تولید و به روزرسانی صنعت باعث رونق آن می شود، افزود: رکود بازار بخشی مربوط به تولیدکننده و کم کاری خود تولیدکنندگان است و تقلب در کارها باعث از دست دادن مشتری شده است.

به گفته وی، بسیاری از تولیدکنندگان در این صنعت، تولیدکننده واقعی نیستند بلکه مونتاژکارانی هستند که بیشتر به دنبال کسب سود هستند.

نجفی تاکید کرد: باید ارزیابی کالا انجام شود و از تولید و صادرات کالاهای بی کیفیت به بازار جلوگیری شود زیرا این موضوع باعث بی اعتمادی بسیاری از مصرف کنندگان شده است.

این تولیدکننده ارزیابی محصول، ارائه خدمات فنی به تولیدکنندگان و حضور در نمایشگاه های مهم را از جمله اقدامات موثر در گسترش صادرات لوستر عنوان کرد.

وی تاکید کرد: تولید کالاهای با کیفیت نیازمند ماشین آلات پیشرفته و تکنولوژی است که خود در شرایطی محقق می شود هزینه گزافی انجام شود و با کمک دولت بسیاری از این مشکلات برطرف می شود.

** فرجام سخن

توسعه اقتصادی کشور و تحقق اقتصاد مقاومتی از مسیر گسترش حضور بخش خصوصی در عرصه تولید و حمایت از کارآفرینان حقیقی در زمینه‌هایی مختلف صنعت می‌گذرد.

به گفته تولیدکنندگان و فعالان صنعت لوستر، این صنعت عرصه خوبی برای ایجاد اشتغال و درآمدزاست که متاسفانه به دلیل نبود ثبات قیمت مواد اولیه، واردات و هزینه بالای تولید با اختلالاتی روبه روست و نیازمند سیاستگذاری مناسب و ایجاد بستر لازم برای صادرات است.

برپایه گفتار مسئوولان ارشد نظام و سیاست های اقتصاد مقاومتی، ورود محصولات خارجی فقط در زمانی مجاز است که مشابه داخلی آن وجود نداشته باشد؛ از سوی دیگر، این واردات باید به انتقال دانش و فناوری روز دنیا منجر شود و حتی زمینه ایجاد تولیدات مشترک با برندهای معتبر جهانی فراهم آید.

فقط در چنین شرایطی است که تولیدکنندگان داخلی می توانند جایگاه خود را در نه تنها در بازارهای داخلی بلکه در رقابت با محصولات مشابه خارجی بیابند.

بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی لوستر، چراغ های روشنایی و تزیینی سوم دی ماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران گشایش یافت و امروز به کار خود پایان می دهد.


ارسال نظر

ارسال


قانون جهش تولید مسکن در تقابل خوشبین‌ها و بدبین ها

قانون جهش تولید مسکن در تقابل خوشبین‌ها و بدبین ها

مجلس شورای اسلامی قانون جهش تولید مسکن را که مطابق شعارهای انتخاباتی ابراهیم رئیسی بود تصویب کرد تا بعد از مدت‌ها یک نهضت بزرگ مسکن‌سازی در کشور شکل بگیرد با این حال کارشناسان اقتصادی درباره این طرح نظرات مختلفی دارند

 از کاهش نرخ تورم تا کاهش نرخ در بازار بین بانکی

از کاهش نرخ تورم تا کاهش نرخ در بازار بین بانکی

ارائه منظم روند ماهانه تحولات اقتصادی و اقدامات سیاستی بانک مرکزی

 آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن افزایش یافت

آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن افزایش یافت

در حالی طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی قرار بود آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن حدود ۲۰۰ میلیون تومان باشد که این مبلغ به ۳۲۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

هزینه وام مسکن گرانتر شد | برای دریافت وام ۴۸۰ میلیونی زوجین چقدر باید خرج کنیم؟

هزینه وام مسکن گرانتر شد | برای دریافت وام ۴۸۰ میلیونی زوجین چقدر باید خرج کنیم؟

هزینه اوراق تسهیلات مسکن نسبت به هفته قبل اندکی رشد داشته و بر این اساس متاهل های ساکن پایتخت برای تهیه این اوراق باید بیش از ۱۳۴ میلیون تومان پرداخت کنند.

تعیین تکلیف 2 هزار متر اراضی استان تهران

تعیین تکلیف 2 هزار متر اراضی استان تهران

استاندار تهران گفت: بلندمرتبه‌سازی بدون در نظر گرفتن پیوست‌های فرهنگی، اجتماعی و زیرساخت‌های لازم در درازمدت آسیب‌زا می‌باشد.

خانه های سنتی ایرانی

خانه های سنتی ایرانی

با نگاهی به معماری سنتی ایرانی، نقش و جایگاه ویژه خانه به عنوان یک المان مهم در معماری آشکار می شود. این عناصر که دارای روش ها و تکنیک های مختلف ساخت و اجرا می باشند دارای ویژگی های متفاوتی بر اساس اقلیم و فرهنگ هر منطقه هستند.

ویژگی مهم معماری سنتی ایرانی

ویژگی مهم معماری سنتی ایرانی

کاشی کاری های زینتی و شاهکارهای مهندسی هوشمندانه، حاکی از قدرت معماری ایرانی طی قرون متمادی اند. با داشتن بیست میراث جهانی یونسکو در ایران هیچ گاه با کمبود مکان های دیدنی مواجه نمی شوید.

سنگ آنتیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

سنگ آنتیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

سنگ آنتیک سنگی است که از کنار هم قرار گرفتن قطعه سنگ های کوچک شکسته در کنار هم به وجود می آید. معمولا این سنگ از سنگ های طبیعی تراورتن و مالون تشکیل می شود و بدون رنگ به صورت طبیعی مورد استفاده قرار می گیرند.

مصوبه کمک هزینه مسکن کارگران ابلاغ شد

مصوبه کمک هزینه مسکن کارگران ابلاغ شد

معاون اول رئیس جمهور مصوبه مربوط به تعیین کمک هزینه مسکن کارگران مشمول قانون کار در سال ۱۴۰۱ را ابلاغ کرد.

هزینه ساخت برج مسکونی چقدر است؟

هزینه ساخت برج مسکونی چقدر است؟

هزینه ساخت هرگونه ساختمان مسکونی اعم از آپارتمان، برج، ویلا و غیره در چند سال گذشته بین 15 تا 30 درصد افزایش داشته است .

اصل ۳۱ قانون اساسی؛ حق مسکن از رویا تا واقعیت

اصل ۳۱ قانون اساسی؛ حق مسکن از رویا تا واقعیت

"داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده ایرانی است. دولت موظف است با رعایت اولویت برای آنها که نیازمندترند به خصوص روستانشینان و کارگران زمینه اجرای این اصل را فراهم کند."

کدام صاحبخانه‌ها تنبیه مالیاتی می‌شوند؟/ دور زدن مصوبه افزایش ۲۵ درصدی اجاره‌بها

کدام صاحبخانه‌ها تنبیه مالیاتی می‌شوند؟/ دور زدن مصوبه افزایش ۲۵ درصدی اجاره‌بها

بررسی آگهی های خرید و فروش و رهن و اجاره مسکن در سایت‌ها حاکی از آن است که میانگین قیمت رهن کامل واحدهای نوساز در پایتخت ۵۳۹ میلیون تومان است.

بازارهای جهانی با بازگشت نفت ایران به تعادل می‌رسد

بازارهای جهانی با بازگشت نفت ایران به تعادل می‌رسد

اوجی گفت: وضع بازار جهانی نفت به گونه‌ای است که بازگشت نفت ایران به بازار می‌تواند به‌طور قابل توجهی پاسخگوی نیاز مشتریان و عامل ایجاد تعادل و آرامش در بازار‌های جهانی باشد.

تورم  ارزش دلار چه بر سر اقتصاد دنیا می آورد؟

تورم ارزش دلار چه بر سر اقتصاد دنیا می آورد؟

افزایش ارزش دلار در یک سال اخیر یکی از مهمترین خبرهای اقتصادی این روزها است.

بنچاق چیست و چه تفاوتی با سند دارد؟

بنچاق چیست و چه تفاوتی با سند دارد؟

زمان‌های قدیم‌تر بنچاق مورد استفاده قرار می‌گرفته است و کاملا منطقی است که افراد مدرن اطلاع کمتری از این نوع سند داشته باشند. در کشورمان ایران، اسنادی مالکیت مانند مبایعه‌نامه، بنچاق و قولنامه در طول تاریخ استفاده‌های مختلفی داشته است.

زمین ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن تامین شد

زمین ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن تامین شد

طرح نهضت ملی مسکن یکی از طرح‌های کلان دولت سیزدهم در بخش مسکن است که سیاستگذاری برای اجرای ۴ میلیون واحد مسکونی در طی چهار سال را در برنامه قرار داده است.

بازسازی ساختمان و دکوراسیون خانه

بازسازی ساختمان و دکوراسیون خانه

ساختمان همانند یک نوزاد همواره احتیاج به مراقبت و تعمیرات دارد. رفته رفته با فرسوده شدن مصالح بکار رفته در بنا مشکلات گوناگونی از قبیل ترک، شکستگی، تخریب، آلودگی‌های انسانی، جانوری و محیطی، مشکلات تاسیساتی و غیره بوجود می‌آید.

تیمچه قم بزرگترین سقف ضربی جهان

تیمچه قم بزرگترین سقف ضربی جهان

تیمچه قم به عنوان بزرگترین سقف ضربی جهان و شاهکار هنر و معماری ایرانی است که به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

در بازار مسکن ترکیه چه خبر است؟

در بازار مسکن ترکیه چه خبر است؟

بر اساس داده‌های یک اتاق فکر معتبر قیمت اجاره بها نسبت به سال گذشته در ماه فوریه ۸۴.۲ درصد افزایش یافته است. این افزایش قیمت در استانبول، آنکارا و سومین شهر بزرگ ترکیه یعنی ازمیر از ۱۰۰ درصد فراتر رفت.

برخی مشاوران املاک ماهی هزار کدرهگیری صوری برای وام ودیعه می‌دهند

برخی مشاوران املاک ماهی هزار کدرهگیری صوری برای وام ودیعه می‌دهند

عضو هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاک گفت: برخی دفاتر املاک بدون پروانه، در یک ماه هزار کد رهگیری صوری اجاره مسکن برای دریافت وام ودیعه صادر می کنند.